16 Ağustos 2015 Pazar

FEMİNİZM HAKKINDA


Herkese tekrardan Merhaba!Yine bir deneme ile karşınızdayım.Bugünkü belirlediğim konu ''Feminizm'' daha doğrusu ülkemizde bir türlü anlaşılamayan ''Feminizm''

Çoğu kişinin aklına feminizm gelince her şeye karşı çıkan,erkek düşmanı,huysuz kadınlar geliyor.Genelde erkekler için durum böyle.Fakat kimse gerekli görüp google'a feminizm nedir? yazmıyor.Bu yüzden de bilmiyor,uygulamıyor.

Ülkemizde kadınların durumu malum.Her yıl binlerce kadın erkek şiddetinden sakat kalıyor,yaralanıyor ve ölüyor.Devlet de bu bozuk erkeklerin zihniyetine ceza vermek yerine serbest bırakarak ödül veriyor.Açıkçası bu durum benim son zamanlarda çok fazla sinirimi bozmaya başladı.Nedir bu kadınlarla alıp veremediğimiz?

Size daha 2 gün önce yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum.Bir basketbol turnuvasındaydık ve serbest atış yarışması vardı.Bir sürü erkek çıktı tirübünden ''vuhu bravo'' vb. sesler çıktı.Daha sonra bir iki tane kız çıktı ve bazı ne dediğini bilmeyen ergen çocuklar ''3 at yeter'' şeklinde bağırmaya başladı.

O an gerçekten çok sinirlendim.Kadınlar neden bu kadar düşük görünüyor diye kafa patlattım.Dünya'da neden bu kadar başarılı kadınlar varken bu cahiller ''Kız gibi yapmayı'' aşağılayıcı bulduğunu düşündüm.

Çok basit bir sonuca vardım.Türk aile yapısı ve eğitim.Çünkü genelde tipik türk ailelerinde erkekler istediğini yapabilirken ''koç'' sayılırken kızlara sadece ev süpürmek öğretilir.Ona bu görev olarak yüklenir.Erkek çocuktan doktor olması beklenirken kız memur olsa yeter denir.Ve bunun gibi bir sürü örümcek kafalı kişilerin saçma fikirleri...

Cinsiyet eşitsizliğinin ve kadın ölümlerinin önüne geçmek için devletin okullarda bu konularda seminerler düzenlemesi gerektiğini düşünüyorum.Öğretmenlerin bu konular üzerinde daha fazla durması gerektiğini,öğrencilerini kız&erkek diye ayırt etmemesi gerektiğine inanıyorum.Bu her şeyi önlemeyecektir fakat azaltacaktır.Ayrıca kadınlara kalkan ellere verilen cezalar arttırılır hatta ceza verilirse(!) her şeyin kökten bitirilebileceğine bile inanmak istiyorum.

Toplum içinde de en büyük görev biz erkeklerde.Kadınları ayrı bir mikroorganizma gibi görmekten vazgeçip onları hayatımızın hiçbir alanında hor görmemeliyiz.Bu şekilde bilinçsizce davranan insanları da,işte o an ''erkek'' olduğumuzu hatırlayıp sertçe uyarmalıyız.Bizim de bir annemizin olduğunu,annemizin de ''kadın'' olduğunu unutmamalıyız.

Ha bir de kadınları cinsel obje görme,giydiği şeylere laf etme gibi konular var.Bunun hakkında kadınlar zaten en güzel cevabı veriyor:



Son olarak da size feminizmi kısa bir formülle size tanımlamak istiyorum:

FEMİNİZM:KADIN=ERKEK=TOPLUM




2 yorum: