28 Ekim 2016 Cuma

Siddhartha,Benliğe Yolculuk - Kitap




Garipliklerle geçen bir hafta içinde ''sağlam'' olarak nitelendirdiğim kitaplardan birini okudum.

Yine annemin kitaplıktan.Daha önce neden gözüme çarpmamış bilmiyorum.Çok da ünlüymüş halbuki.Adının Hindistan-Buddha vs. ile alakalı olduğunu hissedince okumaya karar verdim.

Kitabın konusu ünlü bir Hint destanından alınma.Siddhartha adlı bir gencin gerçek mutluluğa-hazza ulaşma ve kendini bulma yolundaki maceralarını,öğrendiği şeyleri gayet basit bir dilde öykü şeklinde anlatıyor.

Konu böylesine derin olunca sayfa aralarında uçsuz bucaksız düşüncelere dalmamak elde değil.Bana göre benliğimizi keşfetmek istiyorsak gitmemiz gereken bir yer yok hatta tam tersine durmamız gereken,kendi ruhumuzun sesini işitebildiğimiz bir yer var; Zihin.Onu dinlemek,istediklerini başarabilmek,yaşamı şekillendirmek.İşte gerçek mutluluğa ulaşmak,benlikle tanışmak benim için bu demek.Ruhun istediği gibi,özgürce yaşayabilmek.Başka bir deyişle içsel huzura kavuşmak...


Psikolojilerin yavaş yavaş anormalleştiği bu absürd yıllarda kendinize bu kitapla verimli zamanlar ayırıp,bir şeyler hakkında ciddi ciddi düşünmeye başlayabilirsiniz.

sevgiler.







4 yorum:

  1. Amanın bu tam benlikmiş! Okudum Herman Hesse'i ama üstünden yirmi sene geçmiştir. Tam da ruh arayışı filan derken. Kesin yarın ilk iş, eğer açık kitapçı bulabilirsem, yoksa Pazar günü gidip bu kitabı alacağım. İnceydi ve kolay okunuyordu diye kalmış aklımda. Teşekkürler Anıl!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabı okurken bunu küçük joe muhtemelen okumuştur, okumadıysa da okuyacak. Diye içimden geçirmiştim,bingo! ^^ Ne demek mutlu bile oldum :)

      Sil
  2. Sevgili Anıl,seni bir süredir takip ediyorum. Senin yaşında bir blogger takip edeceğimi hiç düşünmezdim, yaşça senden büyüğüm. söylemem lazım ki sen yaşının çok üzerinde bir olgunluğa sahipsin ve ileride çok başarılı olacağını düşünüyorum. Yazılarını düzenli takip ediyorum. Senden birkaç yaş büyük bir yeğenim var; o da senin gibidisiplinli, pek çok konuya meraklı bir çocuk, sizi çok benzetiyorum. Youtube kanalı var, videolarını izlemeni öneririm, sana hitap edeceğini düşünüyorum. Abone olursan hepsinden haberdar olursun. https://www.youtube.com/channel/UCayD8MOaAW_V05usKHLT11g

    Yazmaya devam et, takipteyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel sözleriniz için çook teşekkür ederim.Umarım olabilirim :') xoxoxo ♥ Youtube'da zamanını fazlasıyla harcayanlardanım,yeğeninizin kanalına da kesinlikle göz atacağım,not alındı! :)))

      Sil