20 Kasım 2016 Pazar

The Breakfast Club - Film 🍴☕


Dün bahsettiğim filmi izledim!!! 

80'ler 60'lar vs. dönem dizilerini,filmlerini,kitaplarını çok seviyorum.Günümüze kıyasla o kadar doğal ve içten ki; oyuncuların aşırı makyajları yok,kıyafetler şatafatlı veya marka olmaktan kısmen uzak ve yaşanan olaylar tamamen gerçek hayattan alınmış.Olabildiğince duru.

Film birbirinden farklı 5 gencin aldıkları cezalar sonucu bir Cumartesi gününü sabahtan akşama kadar kütüphanede nasıl geçirdiklerini anlatıyor.Olaylar tek bir mekanda geçmesine rağmen diyaloglar fazla olduğu için aşırı monoton gelmiyor.Gençler liseli olunca sorunlar,konular,sohbetler de ergenlerin genel problemlerinden oluyor.Ailelerle kavga,ilişkiler,başarısız olma korkusu,psikolojik problemler.Filmdeki her genç bu problemlerden birini temsil ediyor gibi.Yani bu gençlerden birinin sizi yansıtıyor olma ihtimali yüksek!

İşin garip tarafı daha dün içsel problemlerimden bahsedip ardından bu filmi izlemiş olmam.Sayesinde gece yatmadan önce uzunca bir düşündüm.Gençliğimi nasıl geçirdiğimi,Türkiye'de gençliğin şuanda nasıl olduğunu ve diğer ülkedeki gençleri falan...Biliyor musunuz? bence aşırı bariz fark yok.Genel olarak problemlerimiz ortak ama çözüm yollarımız tamamiyle farklı.İşte bu da bizi farklı kılan şey zaten.Filmden bu mesajı da kendi payıma çıkarabildim.

Elde bir kupa kahve , ince bir battaniyeye sarmalanarak izlenebilecek samimi bir 80'ler filmi.Gönül rahatlığıyla öneriyorum :')

''Büyüdüğünde kalbin ölür.''


John-Andrew-Allison-Clarie-Brian : THE BREAKFAST CLUB!


2 yorum:

  1. Not edildiii, tesekkurler! :)
    Umarim en kisa zamanda izleyebilecegim bir anim da olucaktir 🙏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman yorumun da bekleniyor..keyifli izlemeler şimdiden ^^ xoxox

      Sil