20 Eylül 2015 Pazar

Anime Dünyası Hakkında


 Japonya'ya ilgim uzun zamandır var.Animelerle de çok küçükken abimle izlediğim Naruto ile tanıştım.Küçükken bana karışık ve saçma gelseler de büyüdükçe animelerin içinde yatan saf dünyaya bağlanmaya başladım.

Gerçekten her animenin içinde saf bir dünya yatıyor.Bizim dünyamızdaki kötülük,fesatlık,kibir hiçbir anime karakterinin içinde,kötü karakterler dışında,yok.Mesela iki arkadaş kavga ettikten 5 dakika sonra biri hemen özür diliyor,sevgilerini birbirlerine ifade ederken utangaç ve içtenler..gibi şeyler.

Bunlar da beni gerçekten etkiliyor.Her anime izledikten sonra dünyaya daha farklı bakmaya çalışıyorum.Yani animeler bana dünyada güzel şeylerin olduğunu hatırlatıyor.Hiç kopmayan aile bağları,dostluklar,kitaplar,belki bir fincan kahve..bir şeyleri sürekli beynime dan ettiriyor işte.

İzlediğim animelerin hiçbirini birbirinden ayırt edemem ama bir tane favori seç derseniz..bir dakika yazmaya çalışacağımmmmmmm...2 tane olsun muuuu?^^ teşekkür ederim :) ''Ano Hana'' ve ''Gosick'' derim.

İki animenin de ortak özelliği konularında saf dostluğun,sevginin ve dramın yatması.Ano Hana'da Menma-san'ın arkadaşlarını ne olursa olsun bırakmaması,onlara kırılmamaya çalışması;kırılsa bile sadece masmavi gözlerinin dolması;Gosick'de Victoria-san'ın ne uğruna olursa olsun saatlerce uçurumda düşmemesi için arkadaşının elini tutması...bunlar beni hıçkıra hıçkıra ağlatan şeyler.




Bizim dünyada ise en küçük kırgınlıklardan büyük dostluklar bitiyor.Çünkü anime karakterleri bizim gibi egolu ve kibirli değil.Affetmeyi,yardım etmeyi biliyorlar.

Umarım yıllar geçtikçe daha çok kişi anime izler ve oradaki davranışlardan feyz alır.

Çünkü dünyamıza daha çok anime karakteri lazım...

4 yorum:

  1. sana katılıyorum dostluk küçük kırgınlıkları tebessümle karşılamaktır malesef bunu çok güzel ders edindim o insanları egoları ve sözde mükemmel hayatlarıyla baş başa bırakıyorum biraz uzun oldu yorum içimdekini de hemencik patlatasım varmış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öğrenmenin yaşı yok abla,sana katılıyorum ^^ Yorumlar bütün okuyuculara sonsuzzzzzzzzzzzz derecede açıktır xoxox

      Sil
  2. bende animeleri çok severim ve gerçekten sana katılıyorum

    YanıtlaSil
  3. belki seversin, benim çok severek izlediğim bir anime ama aşk ile ilgili adı
    sukitte ii na yo

    YanıtlaSil