7 Eylül 2015 Pazartesi

Nereye Gidiyor Bu Dünya?


Son günlerde yaşanan mülteci sorunları ve ülkemizdeki terör olayları açıkçası benim canımı çok sıkmaya başladı.Bunları görmezden gelip mutlu mutlu blog yazmak yerine sizlere bu konular hakkındaki görüşlerimi belirtmek istedim.

İyi okumalar.

...

Mülteci Sorunu:

Bildiğiniz üzere Suriye'de başlayan iç savaşla beraber Ortadoğu ve birçok doğu ülkesi şuan savaş halinde.Bu yüzden savaştan kaçmaya çalışan insanların bir kısmı Türkiye'ye geliyor bir kısmı ise bizim üzerimizden Avrupa'ya yayılıyor.

Dürüst olmak gerekirse ilk başlarda ülkemize gelen mültecilerden çocuklar hariç nefret ediyordum.''Neden ülkeme geliyorlar?Derdimiz yok mu başka?'' diyordum.Fakat Aylan ismindeki küçük çocuğun cesedini kıyıya vurmuş bir şekilde gördükten sonra beynimden vurulmuşa döndüm.(Fotoğraf yeterince her yerde var,atmak;tekrar görmek istemedim.)İçimdeki ses belki insanlık bana şunu hatırlattı

''O insanlar savaştan kaçıyor.''

Bugün izlediğim 5N1K programı Yunan adalarındaki mültecilerin halini gösteriyordu.Can yeleklerinin içinde uyuyan bebekler,yanlarında çaresizce bekleyen anneler,ne yapacağını bilmeden görevlilere derdini anlatmaya çalışan babalar..Bunların hepsi ne bir drama filmi ne de bir tiyatro; bunların hepsi gerçek hayat.

Oradaki çocuklara muhabir hayallerini sorduğunda hepsinin büyük bir tebessümle cevap vermesi beni o kadar hüzünlendirdi ve aynı zamanda mutlu etti ki anlatamam.

Biliyorum hep çocuklar,çocuklar,çocuklar diyorum.Çünkü en masum olanlar onlar.Büyüklerin savaşında ölenler olan.Melek olanlar onlar.

Bugün ülkelerine mülteci almak istemeyen Avrupalıları bir nebze de olsa anlıyorum ama ''din kardeşim'' dediği insanları ülkelerinin sınırına dahi yaklaştırmayan Arap ülkelerini hiç anlamıyorum,anlamak da istemiyorum.

Umarım Unicef daha fazla çalışma ile mülteci çocukların eğitim almasını ve yaşamasını aktif bir şekilde sağlar.Ülkelerindeki iç savaş biter ve evlerine dönerler.Emin olun onlar da bunu istiyor.

Mülteci insanlara yardımınız dokunsun istiyorsanız:
 http://onedio.com/haber/avrupada-yasanan-gocmen-krizine-dair-carpici-fotograflar-579333?utm_source=onediocom&utm_campaign=facebook_page&utm_medium=facebook

Ülkelerinden kaçmak zorunda kalmış insanlara daha hoş görülü ve tahamüllü olun.Çünkü yarın bizim ne olacağımızın hiçbir garantisi yok.

...

Bitmeyen Terör:

Bazen;

Şehit düşen her asker için,

Ülkemize bir türlü uğramayan barış için,

Utanması olmayan siyasetçilerimiz için,

Cahil halk için,

Uyuyan halk için,

Bölücü insanlar için,

Ülkedeki bütün adaletsizlikler için

''Yeter artık!'' diye büyük bir megafonla bağırmak istiyorum.

İçimdeki öfke koltuk sevdası için asker şehit edenlere,haksızlıklara ve bir türlü cahillikten kurtulamamış halka.

Yine de her şeye rağmen Vatan Sağ Olsun diyemeyeceğim.Bu ülkede her gün şehit veriyoruz,bir garibanın hayatı,hayalleri kaybolup gidiyor.Vatan sağ olsa ne olur?

Tek diyebileceğim şey

Bütün şehitlerimizin ruhu şad olsun.

...

Umarım içimi bir nebze size dökebilmiş;derdimi,düşüncelerimi anlatabilmişimdir.

Bir sonraki yazımda,daha iyi bir dünyada,görüşmek üzere!






2 yorum:

  1. malesef tahamül ve hoş görü ülkemizi terketti ama senin gibi duyarlı genç arkadaşları görünce inancım artıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum Ceren abla,inancımız hep olmalı;bu ülke hepimizin ^^

      Sil