13 Eylül 2015 Pazar

Sizi Motive Edecek Şeyler/Okula Dönüş #2

Herkese tekrardan Merhaba!Okula dönüş serisi yeni bir yazıyla devam ediyor^^

Bugün sizlere okul ve sosyal yaşantınızda sizi motive edecek şeyler önereceğim :)

***



1.Hayallerinizi Unutmayın:

Hepimiz hayallerimiz ve hedeflerimiz için çalışıyoruz.Bunun için de zaman zaman motivasyona ihtiyaç duyuyoruz.Bizler bitiş çizgisine son sürat koşan koşucularız ve motivasyon da sürekli yanımızda taşıdığımız,yeniledeğimiz bazen de ihtiyaç duyduğumuz suyumuz.Eğer koşucu bitiş çizgisine varmayı unutur bir köşede dinlenirse suya da ihtiyacı olmaz zafere de :)

Hayallerinizi her pes ettiğiniz,sıkıntıya düştüğünüz zaman hatırlayın.''Ben burada durur ve görevlerimi yapmazsam,hayallerime ulaşamam'' diyin.Eğer gerçekten hayallerinin peşinden koşmasını bilen biriyseniz bunu düşündüğünüz an gerekli motivasyonu içinizde bulacaksınız.


''Kendinize karşı disiplinli olun ve diğerleri buna ihtiyaç duyacak olmasın.''

2.Kendi Disiplininizi Sağlayın:

Kendinize söz geçirin,kendinizi tanıyın ve kendi hayatınızı kendiniz düzene sokun.Çoğumuzun nefret ettiği şey hayatımıza başkalarının burnunu sokmasıdır.Mesela ebeveynlerimizin sürekli olarak ''Ders çalış'' demesi bizi deli eder.Buna izin vermemek sizin elinizde.Hayatınızı kendi ellerinize alır ve yönetirseniz söz hakkı sahibi olan sadece siz olacaksınız.

Kendi disiplininizi sağlamak size özgüven verecektir ve özgüven de kişinin motivasyonunu sağlayan en büyük etkendir.


3.Spor Yapın:

''Sağlam akıl,sağlam vücutta bulunur'' diye bir atasözümüz bile var.Kendinizi güzel,yakışıklı,fit hissetmeniz size motivasyon sağlayacaktır.Sadece görünüş değil;sağlıklı ve dinç olmanız size enerji sağlayacaktır.

Enerjiniz olduğunuz sürece de yapacağınız her iş için yeterli motivasyonu bulacaksınız :)


''Sağlıklı beslenin,sağlıklı olun.''

4.Sağlığınıza Önem Verin:

Sağlık hiçbir şeyden daha önemli değildir.Onu kaybetmeyin.Ne bir sınavdan 100 alacağım diye strest olup ağlayın ne de sabahlara kadar çalışıp uykusuzluk problemi yaşayın;hiçbir yüksek not sağlığınızdan önemli değil.


Su için:Su içmek sağlığınızın temeli.Cildinizin güzelliği,iç organlarınızın temizliği,fit olmaya yardımcı,bağışıklık sisteminin dostu...kısacası su=HAYAT.


Yeşil yiyin:Sebzeleri ne kadar çoğu kişi sevmese de ben resmen aşığım^^bol bol sebze yiyin,yeşil tüketin.Meyveler ve sebzeler sağlığınızın en büyük dostu.

Sağlıklı beslen,güzel uyu,derin nefes al,hayattan zevk al!





5.Kendinizi Sevin:

Bir şeyleri yapmak için ihtiyaç duyduğunuz motivasyon ve özgüveni kazanma yolu kendinizi sevmenizden geçiyor.Kendinize karşı kibar olun.Vücudunuzu,saçınızı,gözünüzü,burnunuzu size ait olan her bölgenizi olduğu gibi kabul edin ve sevin.Aklınızı,kendinizi,bedeninizi küçümsemeyin.O size ait,bir başkasının değil :)


6.Pozitif Olun:

Bazen ne kadar zor olasa da hayata her zaman pozitif bakmaya çalışın.Kötü bir olay yaşadığınızda veya not aldığınızda doğurucağı kötü sonuçlara değil yapmanız gerekenlere odaklanın.Mesela ''Of ben bu dersi yapamıyorum!'' yerine ''Daha çok çalışmam gerekiyor'' deyin.Çözüm odaklı olun.

Bardağın dolu tarafına bakın :)


''Teknik olarak bardak her zaman doludur''

1/2 hava - 1/2 su

''Seni mutlu eden şeyleri daha fazla yap''

7.Hobi edinin:

Hayatta sadece başarılı olmak zorunda olduğunuz yer dersler değil.Kendinize bir hobi edinin,o hobide ilerleyin,başarılı olun.Bu sizin sosyalleşmenizi,farklı dallarda mutlu olmanızı sağlar.Fark ettiyseniz genel olarak spor yapan insanlar daha başarılı oluyor.Bunun sebebi hobilerin insana büyük bir verimlilik duygusuyla motivasyon vermesidir.

Eğer bir hobiniz yoksa kendinizi keşfedin ve bir tane edinin;hemen şimdi başlayın^^

8.Düzenli Olun:

Bütün bu motivasyonu sağlamanız için gereken şeylerin hepsinin bir düzen içinde olması gerekiyor.Hayatınızı düzene sokarsınız motivasyon sağlayan her şeyi eşit ve güzel bir şekilde yapabilirsiniz.

Hayatınızı düzene sokmanıza bundan önceki yazım yardımcı olabilir :)

***

Bana sıkça sorduğunuz bu soruyu 8 adımda bir yazı haline getirdim.Umarım yardımcı olabilmişimdir.Serinin diğer bir yazısında görüşmek üzere ^^

















2 yorum:

  1. 2015 bitti geldi 2016 eğitim yılı eğitim yılı için önerilerini bekliyoruz :) Anıl

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel fikir! bunun ikinci partını yazabilirim,teşekkürleeer ♥

      Sil