15 Ocak 2016 Cuma

Prim Vermeyin


Size Türkiye ve dünya sinemasının başrol tiplerini özetliyorum:

Kaslı erkekler

Güzel kızlar

Kimseyi takmayan,serseri yakışıklı erkekler

İçine kapanık ama bütün erkekler tarafından arzulanan güzelliğini saklayan kız.


Valla benim aklıma başka bir şey gelmedi.Bu kadar ucuzladı mı film piyasası anlamıyorum.Hiç lise filminde oynayacak sivilceli bir ergen oyuncu yok mu?Çirkin insanlar sevilemez mi veya sevemez mi?

Bu aralar film izlemeye geri dönünce yazmak istedim bunları.Çünkü artık yeni filmler gerçekten tiksindirici.Koy bir yakışıklı erkek bir de kadın oldu sana rekorlar kıran bir aşk filmi.Filmleri geçtim diyeyim de  ''aşk'' kavramı bu kadar ucuzladı mı?

Yönetmenler de bilet satma uğruna ergenlerin cinsel açlıklarını karşılamak için film çıkarır oldu.Empatiye,düşünmeye kapalı filmler.Kapitalizm..''tek tip güzellik''...düşünemeyen aptal teneke parçası robotlar.

Prim vermeyin şöyle paçavralara.

Düşüncelerimiz ve duygularımız emin olun bize dayatılmak istenenden daha fazlası.

4 yorum:

  1. ne kadar güzel bir şeye değinmişsin benim hafızama yer eden tek türk dizisi şener şen ve türkan şorayın 'ikinci bahar'ı idi :) uzun zamandır bende seninle aynı fikirdeyim güzel kardeşim anıl :)

    YanıtlaSil
  2. Senin yaşında birinden bu kadar olgun bir görüş beklemezdim doğrusu Anıl. Dediğin gibi tek tip güzellik dayatılıp dayatılıp duruyor. Benim dikkatimi çeken başka bir şey daha var seninkilere ek olarak. Her başrol oyuncusu genç kadın ya da erkek renkli gözlü, sanırsın burası Isveç. Gerçeklerden çok uzak bu filmler ve diziler. Ticari hepsi. Ve evet çok ucuz. Aşk'ı da böylece paçavraya çeviriyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle.Bana göre de insanların göz zevklerini karşılamaktan çok onlara gerçek aşkı hissettirmek önemli.Eee malum ticaret denilen bir şey var duygular yok oluyor o noktada :/

      Sil