31 Temmuz 2016 Pazar

Haftanın Güncesi #28 (Yeni Bir Pencere+En Güzel Hafta) !!!


 Yazın en ama en güzel haftasıydı!



Bu hafta oldukça dolu geçti,nerden nasıl anlatmaya başlasam bilmiyorum.Galiba ilk önce zihnimde gerçekleştirdiğim birkaç değişiklikten bahsedeceğim.

Artık insanlara karşı ''hayır'' diyebiliyorum.Vicdanımın beni yönetmesini bir kenara bıraktım.Bu aslında biraz annemin sayesinde oldu.Normalde hiç sıkıntılarımı aileme anlatan biri değilim,nedenini gerçekten bilmiyorum halbuki öyle her şeyimi eleştiren bir ailem de yok tam tersine hep arkamdalar.Her neyse işte anneme bir konu hakkında danıştım uzun uzadıya anlattım.Annem şöyle dedi.

''İnsanlar senin düşündüğün gibi değil Anıl,ben 40 yaşıma geldim ve bir sürü insanla tanıştım;maalesef büyüdükçe anlayacaksın ki vicdanlı olmak o kadar da iyi bir şey değil,yüreğinin sesini dinle o en doğrusunu söyler.''

O ruh halimle beraber bu söz öyle bir kafama yerleşti ki şuan karakterime yeni bir şey kazandırdım gibi hissediyorum.Daha 2 günlük şeyler olmasına rağmen o eski aşırı vicdanlı insanıma ''aptal'' diyorum.Gerçekten bu yüzden çok kazık yedim,hayır diyemediğim için çok sıkıntılar yaşadım.

Fakat artık hepsine tekmeyi bastım.Kendime odaklanıyorum,bir şeyi istiyorsam EVET istemiyorsam HAYIR yaşadığım üzüntülerden sonra bir de insanları mutlu etmeye odaklanmayacağım çünkü hiçbirinin sonucu iyi olmadı,insanoğlu nankör ki bunu kedilere diyip dursalar bile :x

Diğer bir zihin değişikliğim ise kötü olaylara bakış açımla ilgili oldu.Bilenler bilir her şeyi aşırı büyütüp kuruntu yapan biriyimdir,biriydim.Hatta blog yazılarıma göz atıp evhamlarıma bakarsanız anlarsınız.İşte bunu azalttım.Olayları tam olarak anlatmayacağım biraz özeller ama artık çok düz bakıyorum her şeye.Beni üzecek şeyleri abartmıyorum beynime diyorum ki ''Bir şey yok,su akar yolunu bulur.'' bu kadar zaman sonra ilk kez kendi söküğümü kendim dikebiliyorum.Çok daha tatmin edici insanın kendisinin derdine çare olması.

Bu güzel şeyler hakkında bilgilendirici bir blog yazısı yazacağım.Çok güzel olacak o yazı,gerçekten ekranınızdan suratınıza mutluluk fışkıracak!

Bu hafta ders çalışma konusunda zirve yaptım hatta haddinden fazla.Nida adlı Japoncadan bir arkadaşımla düzenli olarak haftanın 2 günü kütüphaneye gitmeye başladık.Kendisi de başarılı biri olduğu için onunla çalışmak beni daha çok motive ediyor.Kulaklıkları takıyoruz 3 saat sonra sandalyelerden kalkıp yeni uyanmış gibi kütüphaneden çıkıyoruz.Gerçekten şunu söylemeliyim ki evde çalıştığım 3 saat kütüphanedeki 1 saat gibi,o kadar verimli ve güzel.

Kütüphane sonları da direkt Japoncaya geçiyoruz.Müjdeyi vereyim,sonunda şu sürekli gördüğünüz karakterleri,karışık kuruşuk yazıları öğrenmeye başladık yani Kanjiyi.Dürüst olmak gerekirse gözüm korktu biraz şimdilik 13 karakter öğrendik,hatta bu yazıyı yazdıktan sonra biraz tekrar yapacağım çünkü gerçekten karışıklar :x

Hafta bu şekilde verimli verimli giderken bir de araya günübirlik bir tatili sığdırdık.Hattuşadan bahsetmiştim hatırlıyorsunuz dimi?Gürede üye olduğumuz bir yer.Yine oraya gittik sabahtan akşama kadar durduk sonra yolda yemeğimizi yiyip eve döndük.Cuma günü olması çok güzeldi,kendimi şirketindeki işlerini bitirmiş jetiyle Avrupada tatil yapmaya giden bir iş adamı kadar konforlu hissettim!


Bookstagram: tık


Yüzmeye de devam ediyorum.Bu hafta öncekilere göre daha hızlıydım ve bir tık az yoruldum.Bu deli gibi sevindirici!!

Abimin doğum günüydü dün,o ben ve arkadaşı pasta yemeye gittik.19 Yaşında olması şaka gibi geliyor hala.Eskisi gibi hissediyorum o dokuzuncu sınıf ben altıncı.Büyümek çok garip bir şey ya :')


Instagram: tık

Olanlar böyleydi bu hafta.Hepsi güzeldi,hepsinden memnunum.Birazcık size gelecek hakkında aklıma gelen küçük planlardan bahsedeyim o halde.

Kış başlarken odamı tamamen yeniden düzenlemeye karar verdim.Minimalizm bloglarından,youtube kanallarından çok etkilendim.Odam artık kalabalık geliyor onları okudukça.Atılacak çok şeyim var hele de çöpçü benin!

Bir de bir youtube kanalı açmaya karar verdim daha doğrusu video koymaya.Fakat bir kamera bekliyorum ve aklıma gelecek güzel içerikler.Video yapmak için absürd şeyler koymak istemiyorum.Video yükleme amacım tamamiyle kendi diyalog kurabileceğim internet arkadaş grubumu oluşturmak.İnsanlarla konuşmayı,bilgi alışverişi yapmayı çok seviyorum.Bunu genişletmeyi denemekten ne çıkar?Mesela şu minicik bloğumda bile çok güzel insanlar tanıdım.En güzellerinden Kahve İçermiyiz(Namı diğer Dukuju*-*) ve Küçük Joe.

Aaa bakın Küçük Joe demişken çevirmenliğini yaptığı kitap sonunda yayımlandı!Çocuk kitabı olarak geçiyor ama çok tatlı bir şey gibi hatta saolsun bana da elinde olan kopyalardan birini gönderdi,burdan da teşekkür ederim ♥

Eğer kitaba göz atmak istiyorsanız küçük joe'nun bloğundaki fotoğrafa tıklamanız yeterli: tık

Hafta da,yazı da böyle tamamlanmış oldu!

Güzeldi,güzel şeyler öğrendim,güzel olaylar yaşadım.

Galiba bu yazının özeti kazandığım yeni pencereler gibi bir şey oldu.Böyle süslü püslü çiçekli olanlardan.Bundan sonra yapmam gereken çiçekleri soldurmamak,camımı temiz tutmak!

Umarım başarırım,başarırız;sevgiler xoxoxox




8 yorum:

  1. oy Anııııl çok tatlısııııın! Çok teşekkür ederim. Az önce kargo şirketinin sitesine gittim. Henüz eline geçmediğini gördüm. Sanırım yarın getirirler.
    Ben de çok güzel insanlar tanıdım sizler gibi. Arada çok kötü tecrübeler de yaşadım maalesef, ama toplamda güzel insanlar daha ağır basıyor.
    İnsanların senin güzel duygularını istismar etmelerine izin verme. Başta sevgi ve merhamet.
    Bu arada işadamı konforu benzetmesine bayıldım.
    Hemen benim de öyle bir konfor ayarlamam gerek kendime. :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin tatlılığııııın! Evet ya henüz gelmedi yarın elimde ama,güzel oldu geç gelmesi haftaya gülümseyerek başlayacağım!!!

      Dinliyeceğim sizi de ^^

      Çok uzaklarda aramayın konforu bence, en yakındaki güzel yerlere bakın sabah tatil akşam ev olunca insan daha bir hoş hissediyor işte tam meşgul bir iş adamı gibi :D

      Sil
  2. Anıl?

    Dukuju is here!

    Sil bu yorumu, görünce :D
    No name, yeni bloğum.

    Öpücüks.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AWWWWWW NEYYYY!!!!

      Ama ben Dukuju dışında bişey diyemem ya :/

      Öpücüks x2

      Sil
  3. Offff youtube kanali acsanda insanlar youtuber gorse beeeeeeeeeeeeeeee

    YanıtlaSil
  4. Merhaba ben yeni okuyucu .-.
    Çiçekleri soldurmamak konusunda gerçekten acayip başarısızım ben de.
    Youtube kanalı için sabırsızlıkla bekliyorum ^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni okuyucu mu,en sevdiğim ^-^
      Ah evet,olsun ama napalım affetsinler bizi.
      Kesin olacak mı bilmiyorum ,ben de kendimin karar vermesi için sabırsızlanıyorum :DDd

      Sil