28 Haziran 2015 Pazar

ONUR HAFTASI ADINA

      Hepimiz BİR gökkuşağının farklı renkleriyiz.

      Ülkemizde bu yıl 13. kez lgbti onur haftası düzenleniyor.Amerika'da eşcinsel evliliğin kabul edilmesinden sonra dünyadaki bilinç daha da arttı.Fakat ülkemizde hala çok zıt görüşler var.Bir taraf eşcinselliği savunurken diğer taraf ya din ya örf adet kurallarını öne sürerek lgbt bireylerini aşağılıyor.

      Bana göre nefret sadece bu hayatta ''Kaybeden'' olmuş insanlar içindir.Neden biri sırf bizden farklı diye nefret edelim ki?Neden onun acı çekmesini isteyelim ki?

      Herkes bizimle aynı hayatı sürmek,aynı şekilde düşünmek zorunda değil.Türkiye toprakları içinde değişmeyen tek şey ''Yasalardır'' ; senin benim onun düşünceleri kanun değil.Evet saygı duymak zorunda da değil kimse,ama zarar vermek neden?Katledilen eşcinsel bireyler de bu vatanın evladı.Öz kardeşlerimizle bile zıt olurken nasıl bir ülkedeki bütün insanların aynı olmasını,size uymasını bekliyorsunuz ki?

      Hepimiz şu günlerde birbirimize çok daha hoşgörülü olmalıyız.Nefret etme nedeni olarak öne sürdüğünüz İslam dini de bundan bahsetmez mi?Ülkede onca dert varken cinsel kimliği bizden farklı olanlara sataşmak yerine ileriye bakıp hep beraber ortak topraklarımız için yaşamalıyız.Kadın cinayetlerinin önüne geçmeliyiz,çocuk gelinlere son vermeliyiz,ülkemize giren milyonlarca insanın yaşamaları için çözümler üretmeliyiz,yozlaşmış düşünceleri hepberaber yıkmalıyız.Artık kalkınmış bir ülke olmak için okumalıyız,okutmalıyız.İşte asıl kafamızı yorup tartışmamız gereken konular bunlar.

       Ayrıca unutmayın ki bu dünyada kınadığınız şeyleri yaşamadan gitmezsiniz.Nefreti,kınamayı bir kenara bırakın;yaşayan her canlıya hele ki insanlara sevgiyle bakın,hoşgörüyle yaklaşın.

       13. Onur haftası bütün lgbt bireylerine hayırlı olsun.Umarım ilerki yıllarda daha demokratik bir ülke içinde varlığınızı sürdürürsünüz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder