19 Şubat 2016 Cuma

2 Yeni Kitap


 Sonunda yeni kitaplar edindim.Fakat ''Mucize'' gelmedi.Hani şu kapağı masmavi olan kitap bu aralar çok popüler.Birkaç gün daha bekleyeceğim olmadı mail gönderirim.



Yazar uyku ile ilgili olan her şeyi bir cin ve kadın arasında geçen olaylarla ele almış.Aslında günde 8 saat ve fazlasını uyuyan insanların ömürlerini ne kadar boş geçirdiklerine değinmiş.İlk bu kitaptan başladım uyku sorunlarıma başka bir açıdan baktıracağını düşündüm.Fazla abartı geldi ilk 2 bölüm devamında konunun daha objektif olacağına inanıyorum.


Kitapların isimleri beni hep çok etkilemiştir.Çünkü bana göre ismi güzel olan bir kitabın içerdiği edebi yönü de o kadar fazladır.Sonuçta yazar  başlıkta birkaç kelimeyle kitabın içindeki onca şeyden ipucu vermek zorunda.Bu kitabı bu yüzden tercih ettim.Konusu da çok ilginç bir kızın annesinin yaptığı limonlu pastayı yemesiyle sadece tadı değil yapan kişinin duygularını da anladığını keşfetmesiyle başlayan bir hikaye.Kendimden bir şeyler bulacağıma nedensizce inanıyorum.

(Yazı başlıklarına tıklayarak aldığım adrese gidebilirsiniz.)

Her yeni kitap geldiğinde hissettiğim gibi

DÜNYA'YI KAPAT

KİTABI AÇ







4 yorum:

  1. Keyifli okumalar olsun Anıl. Kitap başlığı konusunda sana katılıyorum. Hatta kitap kapağı da bence ipucu vermek zorundadır. Mesela bu kitabın kapağından ben konunun altmışlı yıllarda geçen, yazarın çocukluk anılarından esinlenmiş bir kitap olduğu izlenimini ediniyorum.
    Ne güzel bulmuşsun gene: dünyayı kapat, kitabı aç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kapakta bir çeşit ön yargı gibi gözükse de tam tersine çok önemli.Örneğin yazarların kendi fotoğraflarını koymasını çok anlamsız bulmuşumdur bu da beni bir okuyucu olarak iter gibi.
      Aynen öyle dünyayla kitabın sesleri ters orantılı ^^

      Sil
  2. 'dünyayı kapat ,kitabı aç' çok hoşuma gitti bu cümle :)

    YanıtlaSil