31 Ocak 2016 Pazar

Uyku Sorunsalı


 Her zaman geç yatmayı geç kalkmayı seven biri olmuşumdur.Fakat işler kışın değişiyor.Geç yatıyorum erken kalkıyorum.Memnun muyum?Evet Yorgun muyum?Fazlasıyla.

Erken yatmaya alışmam gerektiğini biliyorum ama olamıyorum.Okul zamanı bile gece 3'de yatıyorum.Uykuya dalmam çok zaman alıyor.24:00'da yatağa gitsem de aynı saatte uyuyorum.Çok düşünüyorum.Her şeyi,hayatımı geleceği geçmişte yaşanan tarihi olayları.Durduramadığım bir düşünce ve hayal sistemi var beynimde.

Çok uyumayı da aptallık görüyorum,yanlış anlamayın.Bana göre vasıflı insanlar üretkendir,bugün hangi başarılı insan günde 10-12 saat uyuyor ki?Hatta ''Günlük Ritüeller'' kitabında yazarların neredeyse hepsinin 1-2 saat uyuduğunu okumuştum.

Bazen ''uyku düzeni'' denen şeyi yapmak zorunda olmadığımı hissediyorum.Yorgun ve takıntılı bir insan olabilirim ama geceleri en azından gülümseyebiliyorum.Sıkıştım bu iki durumun arasında,biri bir biri diğer kolumdan çekiyor.

Annem hemşire olduğu için bu işe daha çok sağlık açısından bakıyor ve bana bazen haftada bir uyumadan şurup veriyor.Onun dışında uykum erken gelsin diye en sevdiğim çay olan papatyayı da içiyorum.

Bakalım sağlık mı kazanacak hayal&düşünce müttefiği mi?



İşte tam olarak bu.

 

5 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Uyku için en güzel yöntem kendine masal anlatmak tır. O sırada aklını kurcalayan neyse onun olumlu halini masal gibi anlat kendine. Misal dünya sevgi dolu iyilik dolu bir gezegenmiş. .. ve hayalinde masalı canlandırıp hisset.
    Bu arada bloğu çok beğendim.
    Takipte olacağım.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında çok mantıklı;sonuçta çocuklara bile ebeveynler uyumadan masal okur,dertlerimi masala dönüştürsem belki de kulağıma hoş gelir.En sevdiğim blogger'ın bloğumu beğenmesi beni çok mutlu etti,kucak dolusu sevgi ^^

      Sil
  3. Birinin en sevdiği blogger olduğumu duymak da beni çok mutlu etti.

    Bu yukardaki yorumda anlattığım yöntem beni çok sıkıntılı zamanlarımda kurtarmış, denenmiş test edip onaylanmış yöntemdir. Kendi mutluluğuna odaklan, kime kızdıysan, onun kötülüğünü değil, kendi iyiliğini hayal et, sanki lambadan çıkan cine dileğini söylersen gerçekleşirmişcesine. Zaten rüyayı başlatmış oluyorsun çünkü. Rüya da uykunun baş koruyucusudur (Freud). Psikolog tavsiyesi ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle deneyeceğim bazen kendi kendimizin psikoloğu olmamız gerekiyor koşuşturmalı hayatta,haklısınız :D S.Freud'un ismini arkadaşım sayesinde duymuştum ama hiç araştırmadım düşüncelerini,ne güzel bir felsefe;bana da öğrettiğiniz için teşekkürler ^^

      Sil