10 Eylül 2016 Cumartesi

Charlotte - Anime


Mini bir anime izleme soluklanmasından sonra iki gün içinde bitirdiğim bu seriyle geri döndüm!

İki günde bitirmemden anlayacağınız gibi yine yine yine bir animeyi daha haddinden çok sevdim ^-* Fark ettim ki ben animelerde duygusallık,arkadaşlık ve birazcık da fantastik şeyler varsa çok seviyorum.İşte bu da tam o kıvamdaydı.

Şu üstteki fotoğrafları bana Nagi no Asukarayı hatırlattı :'D

Animenin konusu özetle şu; Charlotte adlı bir yıldızın 75 yılda bir kayması sonucu denk gelen ergen nesilde özel güçler görülmeye başlar.Bizim bu çocuklar da işte onlardan.Her birinin ayrı yetenekleri var.Fakat işin güzel ve ilgi çekici kısmı hepsinin yeteneklerinin bir kusru olması.Yani öyle süper kahraman falan değiller.(Sahip oldukları güçler ergenlikleri bitince gidiyor)

Baş karakterimiz Yu,kız kardeşiyle yaşayan bir abi.İnsanların yerine geçebilme gücünü kopya çekmede kullanmaya başladıktan bir süre sonra kendisi gibi güçleri olan öğrencilerin gittiği okulun öğrenci komitesi onu fark edilip oyunu bozulur.Daha sonra Yu bu okula transfer olur.Artık o da özel güçlerini kötüye kullanan ergenleri engelleyecek kurul üyelerinden birisidir.Bunu yapmak zorundadırlar çünkü aksi taktirde gücü fark edilen öğrenciler bilim adamları tarafından bir bir denek olacaktır.


Karakter Analizlerim:

Nao Tomori


Öğrenci Komitesinin kurucusu ve en zeki kişisi.Sadece lise 1. sınıf olmasına rağmen akıl ettiği şeyler anime boyunca beni ona hayran bıraktı.Gücü istediği kişiye karşı görünmez olmak.Gücü yüzünden abisinin başına gelenler,sonra intikamını alışı gerçekten çok iç acıtıcı.Sürekli kulaklığıyla geziyor ve indie parçalar dinliyor oluşu da ortak noktalarımız olduğunu hissettirdi ^^ (BAKA! INDIE DEĞİL POST-ROCK!)


Yuu Otosaka



Klasik bir anime abi modeli.Fedekar,iyi niyetli ve çevreye karşı umursamaz.Alıştığım bir tipleme olmasına rağmen benim de kız kardeşim olduğu için empati yapabilmem çok kolay oluyor.Özel yeteneği insanların vücudunu 5 saniyeliğine ele geçirmesi.Yanlız komik olan bunu yaparken bilincini kaybedip durması.İlk başlarda eğlenceye kullandığı bu yeteneğini sonra pek mühim bir iş için kullanıyor!

Ayumi Otosaka


Hayatımda gördüğüm en tatlı mimikli ve sesli küçük anime karakteri.Onun sahnelerini tekrar tekrar izleyebilirim.O kadar tatlı ki bu küçük kııız!!Tatlı olmasının yanında abisi için de deli gibi fedakar.Resmen annesi gibi desem abartmış olmam.İçimi ısıttı ikisinin ilişkisi.Kardeşim Pınarla kendimi hayal ettim.Ama Pınar senden daha tatlı Ayumicim gomen ♥ 

Bir de spoiler olur diye demicem ama bu kızı sakın ha küçük görerek izlemeyin :3

Diğer karakterler için: tık

''Güzele benziyor başlayayım ben buna.'' diyenler için şimdiden iyi izlemeleeer xoxoxo








10 yorum:

  1. Aaa bildiğin misfits 😄 İzlemediğim için bunu bilemeyeceğim ama güçleri pek benzemese de fikir aynı. Tabi bu biraz daha naif ona göre. Animeleri çok severim ve bunu da seveceğim gibi duruyor. Ben de belki bir anime listesi yaparım biriktikçe. Öneri için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Anime izlemeye yeni başlamış biri olarak çok güzel buldum charlotte'Yive dedim keşke ikinci swzonu gelse bu aynı deadman wonderland gibi oldu bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet!! Güzel bir seriydi gerçekten.O animeyi izlemedim ama bakacağım.

      Sil
    2. Keşke ova bölümü yerine hikayede farklı bir olay gerçekleşseydi. OVA bölümü beni tatmin etmedi şahsen. Onun yerine gelecekte bir sorundan dolayı geçmişe gidebilirdi veya daha iyisi. Şahsen Charlotte'yi sevdim. Çok sevdim fakat gerek konusuyla gerek de karakterleriyle oldukça ilgi çekebilecek bir potasiyele sahip bir animeydi. Şahsen 3 Sezona kadar ilgi çekecek bir potansiyele sahip bir anime. Keşke öyle olsaydı. Fakat hala umutluyum :)

      Sil
  3. acaba charlotte benzer anime önerirmisiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Favori animem Nagi no Asukara ya da Kiznaiver olabilir

      Sil
  4. Anime'nin sonunda ucu açık bir bitiş vardı acaba 2. Sezonunu yapacaklar mı diye sormak isterim. Bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir bilgim yok ama yine de sanmıyorum,herhangi bir duyuruya rastlamamıştım.

      Sil
  5. 2. sezon ne zaman cıkacak cıkmassa hayallerim suya duser cunku bunun kadar iyi anime izlemedim narutodan fazla sevdim simdi diceksiniz yu herkesin gucunu aldı ne yapsınlar diye bence yu her seyi hatıricak ama arada 1 kac tane kişi kacırmıs olacak hatta hastalıklı kişiler vardı onlar yayacak onları durdurmaya calısa da bilirler bence devam etsin

    YanıtlaSil