13 Mayıs 2017 Cumartesi

Silver Linings Playbook-The Devil Wears Prada-Split / Filmler 🎬 💖


Hakkında konuşmak istediğim filmler vaaaar!

Nasıl oluyor bilmiyorum ama istersem 0 uyku ile dolaşayım benim için film izlenmeden geçen bir hafta aşırı eksik geliyor.İyi kötü bir film izlenmeli,yeni duygular hissedilmeli,yeni şeyler öğrenilmeli.İzlediklerim kısmında bütün izlediğim film anime cart curt var,son zamanlarda izlediğim sağlam filmlerden seçtim,haklarında konuşmaya başlayayım!


1.Silver Lining Playbook:



Türkçeye çevirisi ''Umut Işığım'' olarak geçmiş.Bu film tam olarak başlığını yansıtıyor.

Konu: karısını onu aldatırken yakaladıktan sonra aldattığı adamı öldüresiye döven bir adamın rehabilitasyon çıktıktan sonra yaşadıklarını ele alıyor.İlk başlarda eskisi gibi sürekli karısını elde etme,onunla barışma çabasına girse de yaşama karıştıkça aslında daha güzel imkanlarının olduğunu fark eder.Bir davette Tiffany ile tanışır.Tiffany de Pat gibi travmatik bir olay atlatmıştır.Hayatları bir noktada kesişmeye başlar.

Filmi çok çok çok sevdim.Öncelikle baş rollerdeki iki oyuncunun da oyunculuğu muazzam.Ağlamaları,gülmeleri,sevgileri o kadar gerçekçi ki içimde keşke sezonlar süren bir dizi olsaydı dedim.

Aynı zamanda film size sahte bir pozitiflik sunmuyor.Olaylar, belli ki üzerine düşünülüp hazırlanmış.Sonu mutlu biten bir film için deyim yerindeyse kan ter göz yaşının gerektiğine vurgu yapılmış!


2.The Devil Wears Prada:

Evet evet evet eminim ki çoğunuz bu filmi izlediniz.Ben de izlediğime eminim ama çoğu yerini unutmuşum.Eski bir film,benim o ''vintage'' filmlik modumdayken izledim yani.

Konusu tatlı mı tatlı bir azmin yine gerçekçi bir öyküsü.

Andy New York'da gazetecilik yapma umutlarıyla gelir ve yaşadığı hüsranlar sonucu kariyerinde işe yaracağını düşündüğü Runway adlı moda dergisinde uğruna herkesin öldüğü iş olan derginin yöneticisi Miranda Priestly'nin asistanlığını kapar. (nasıl uzun bir cümle olmuş bu böyleğ)

İşler hayal ettiği gibi gitmez.Bir dönem çalışıp sadece sv'sinde bulunmasını istediği bu iş birden bire onun hayatı olur.Çalıştığı yere uygun giyinmeye başlar,modayı takip eder..asistanlık konusunda da iyileştikten ve birçok ayak işini en mükemmel yaptıktan sonra baş asistan olur ve hayat onun için artık hiç beklemediği bir yere gelir.Fakat iki yaşam arasında bir tercih yapmak da zorundadır.Işıltılı fakat dostlarını kaybettiği ince belli bir yaşam mı yoksa eski, onu yaşlı gösteren hırkalarına dönmek mi?

Filmin sonunu tahmin ederek izliyor gibi hissetseniz de bu filmin son sahnesi o kadar şaşırtıcı ve güzel ki gerçekten tarif edemem.Yüzünüzde kocaman bir gülümseme bırakıyor,motive oluyorsunuz.O anda modunuz ne olursa olsun bir anda iyi hissediyorsunuz!

Filmde bayıldığım bir diğer şey de KIYAFETLER.Mükemmelleeeeer.


AWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW


3.Split:

Umudu bir kenara bırakalım şimdi.Azıcık da psikolojik gerilim!

Bu filmi tesadüfen ''unutulmaz filmler'' sitesinde keşfettim.Daha önceleri de bu sitenin en sevdiğim film sitesi olduğunu söylemiştim.Yine beni şaşırtmadı,içerisinde olan bütün filmlerden kalite ve kültür fışkırıyor.

Film konu olarak psikolojik bir rahatsızlık olan çoklu kişilik bozukluğunu ele alıyor.23 Karakteri aynı vücutta taşıyan Kevin bir gün bir karakteri ile 3 genç kızı gündüz vakti kaçırır.Olaylara Kevin ile psikiyatristinin de seansları eklenince bu hastalığın size hissettirdiği gerilim çok daha artıyor,aynı zamanda bilgileniyorsunuz.Film boyunca merak edeceğiniz şey Kevin'in ortaya çıkacak 24. karakteri olacak,işte o tam bir canavar.Minik bir *spoiler* oldu bu da.

Baş rolün oyunculuğuna hayran kaldım.Farklı farklı karakterlere bürünüşü o kadar gerçekçi ki filmi kaliteli yapan şeylerden biri de budur.








2 yorum:

  1. Bradley Cooper KALP BEN :)Burnt var biliyor musun, on kere izledik belki evde, çok güzel. Çok pişmiş olarak da arayabilirsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi kapağına baktım da aşırı tanıdık geldi,eğer izlememişsem bu hafta sonu izleyebilirim.Adamın oyunculuğu gerçekten çok başarılı!

      Sil