14 Ağustos 2015 Cuma

NEDEN YAZIYORUM?YAZMA RUTİNİM (+1200 OKUNMAYA ÖZEL)


Heyoo!Sonunda +1000 okunmaya ulaştım.Hatta geçmişim bile :)


Buna özel bir yazı yazmak istedim.En uygununun da neden ve nasıl yazdığımı açıklamak olduğunu düşündüm.Çünkü açıkçası ben birini okurken acaba bu kişinin yazma sebebi ne zevk aldığından mı yoksa kendine görev edindiğinden mi diye soruyorum ^^

Benim neden ve nasıl yazdığımı merak ediyorsanız okumaya atlamadan devam edin u_u



Neden Yazıyorum:

Öncelikle nasıl yazmaya başladığımdam bahsedeyim.Ben küçüklüğümden beri yazmayı,karalamayı,çizmeyi vb. çok severdim.İlk elime kalemi resim çizmek için aldım ve o günden sonra ressam olacağım diye tutturdum.Fakat biraz daha büyüyünce bu zevkim yazı yazmayı öğrenmekle yazı yazmaya kaydı.İşte o zamanlar,sanırsam 4. sınıfta,yazmaya başladım.

İlk başlarda sadece mektup yazıyordum.Hem de herkese.Komşulara,akrabalara anneme babama abime.Yazı yazarak kendimi anlatmayı seviyordum.Kendimi iyi hissediyordum.

Ortaokula gelince yazı yazmanın daha geniş bir çerçevesinin olduğunu fark ettim ve bununla birlikte sürekli kitap yazma denemeleri yaptım.Amacım bir hikaye oluşturup ondan para kazanmak değil sadece ve sadece kendi dünyamı yaratmaktı.Hep bunu hayal ederek yazıyordum.

Durum açıkçası halen öyle.Ben sadece kendi dünyamı yaratmayı,yazarak yeni bir evren oluşturmayı seviyorum.Blog yazma sebebim de tam olarak budur.Kendimi,kendimin oluşturduğu bir dünyada ifade etmek bana özgüven ve pozitiflik veriyor.Bazen bıkıyor gibi oluyorum ama artık yazmayı kendime o kadar görev edinmişim ki bırakamıyorum.

Yazma Rutinim:

Benim açıkçası öyle belirli bir yazma rutinim yok.Bunun daha çok amatör olduğumdan kaynaklandığını düşünüyorum.Fakat eğer genelleme yaparak anlatmam gerekirse şöyle oluyor:

Bana yazma isteği genellikle hava kararınca geliyor.Çünkü o vakitlerde daha çok hayal kurabiliyorum.O anlarda bilgisayarımı açıp ne yazmak istediğime karar veriyorum.Ya buraya ya hikayeme bir şeyler yazmaya başlıyorum.Siliyorum,siliyorum tekrar başlıyorum.Ne zaman cümlelerimden emin olursam da o zaman leptopu kapatıp büyük bir doymuşlukla kalkıyorum.Yazarken bir şey yemeyi içmeyi vb. sevmiyorum.Olursa sakız veya su sadece.

***

+1200 okunma için çok çok çok teşekkür ederim.Benim yazdıklarımı okuyan,dikkate alan insanların olması benim hem yazma istediğimi arttırıyor hem de çoook mutlu ediyor.

(Yorum da bırakırsanız 10 numara 5 yıldız olacağız u_u)

Görüşmek üzere ^^




15 yorum:

  1. yine harika bir post fakat yine kısa bu bizi doyurmuyor anıl bey

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim haktan ''BEY'' diğer yazıda telafi edeceğim :DDd

    YanıtlaSil
  3. ablacım öncelikle merhaba :D genç yaşta yazıların ve anlatımın çok güzel çok takdir ettim tüm yazılarını bi çırpıda okudum senin gibi bir kardeşle tanıştığıma inan çok memnun oldum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ceren abla mutlu ettin ^^ ben de tanıştığım için çoook memnun oldum,resmen ruh ikizimi buldum ahaha :D

      Sil
  4. şey ben bir bloger olmak istiyorum fakat biraz şaşkınım ne yapacağımdan emin değilim bana yardımcı olurmusun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bununla ilgili belki bir yazı yazarım fakat şöyle özetleyeyim senin için;doğal ol,yazmayı sev biraz da bloğunun görünüşüne önem ver.Gerisi okuyucunun :)

      Sil
    2. ilk yazının yayınladığında kaç kişi okumuştu

      Sil
    3. Şu anda ilk yazımı 127 kişi okumuş ama ilk açtığımda 50 falandı diye hatırlıyorum :)

      Sil
  5. Anıl'cım şu an itibariyle 12 000 küsur sayfan okunmuş tebrik ederim. Zamanla katlanarak gideceğinden hiç şüphem yok.

    "Siliyorum,siliyorum tekrar başlıyorum.Ne zaman cümlelerimden emin olursam da o zaman leptopu kapatıp büyük bir doymuşlukla kalkıyorum." çok önemli bir cümle. Bence ilerde çok önemli bir yazar olacaksın Anıl. İçinde var senin. Bu yazıdan anladığım bu. Ben de senin gibi yapayım. Emin olana kadar silmek. En doğrusu bu. Haklısın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağzım açık okudum yorumunuzu yazılarında huzur bulduğum bir blogger'ın bana bunları demesi?Galiba aradığım motivasyonu buldum iyi ki varsınız çok ama çok teşekkür ederim :')
      Tatmin olmak önemli tabi kim emin olmadığı şeyi sunmak ister ki,mutlu olacaksınız ^^

      Sil
  6. :)))) Biliyor musun, bu blog aleminin en güzel yönlerinden biri de bu. Sen birisinin yazısını beğendiğinde genelde, her zaman değil ama genelde, o birisi de senin yazdıklarını beğenir. Bu çok heyecan verici bir şeydir. Olağanüstü güzel yazdığını düşündüğüm birisine bunu ifade ettiğimde bir keresinde, bana "Nobel'i almış gibiyim şu an" dedi. Ağzım açık kaldı senin dediğin gibi. Çünkü asıl benim beğenimin Nobel'le karşılaştırılması, bana Nobel.

    Ve "kim emin olmadığı şeyi sunmak ister" demişsin. Cevap veriyorum: ben! İstediğimden değil sabrım tükendiğinden. Fazla mükemmeliyetçilikten sanırım. Daha da iyi olsun, diye diye sonu gelmiyor ben de sabrım tükenince bırakıyorum. Bu hale bir çare bulurum umarım. Önemli bir nokta. Düşüneyim ben bunu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de öyle bu blog aleminde sizlere göre yeni olduğum halde bunu kalbimde hissedebiliyorum.Ben de mükemmeliyetçi bir insanım ama bundan kurtulmalıyız.Amacımız elimizden gelenin en iyisi olsun everest dağının zirvesine ulaşmak değil,daha makul hedefler ve daha iyi sonuçlar!^^

      Sil
  7. Bloğunu hunharca kullananlardan biri de benim.
    Tebriiiiiik.

    Daha bu ne ki? Rakamlar katlarına çıkacak.

    YanıtlaSil
  8. Anıl ben bu yazıyı güncel sandım. Vaays ne safım! :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya ıofsjdfoısdjfs geçti o günleeer mazileeeeer ahahaha :'D saftirik kahve ♥

      Sil