31 Mart 2016 Perşembe

Ruh Hali (Kötüsünden)


 Bu yazıyı yazasım yoktu ama bilgisayara gözüm dalınca aklıma bloğum geldi.İçimi dökmek bir iki şey karalamak istedim.

Pek iyi hissetmiyorum kendimi yazılılar,telaş,anlamsız mutsuzluklar derken hepsi damlaya damlaya ''göl'' oluyor.Yüzde yüz olmak hiçbir zaman amacım olmadı ama kendi potansiyelimin altında kalmak beni hep çıldırtıyor.Azla yetinebiliyorum ama benim ''azımla'' asla.

''Hiroşima'nın Çiçekleri'' kitabını bitirdim.Şu son haftam da geçsin de güzelce bir yazısını yazayım.Bazen sadece blogların içinde yaşayan asalak bir canlı olmak istiyorum.Düşünmemek,işlevsel olmamak sadece öylesine kelimelerin üstünde uyuklayarak mutlu mutlu yaşamak.

Halbuki daha kendime 1 hafta kadar önce ''ARTIK ÇOK POZİTİF BİR İNSAN OLACAĞIM'' demiştim bunun yanında da bir yazımda ''MUTLU OLMAYA ÇALIŞMA ÇABASI İNSANI MUTSUZ YAPAR'' demiştim.Bunu değişken ruh halime ve bir türlü kalıbına oturamayan ruhuma veriyorum.

Şimdi  Kafka'nın ''Dönüşüm'' kitabını okuyup kendime hazırladığım buz gibi Frappe'yi içeceğim.

Halimi bir görseniz..aranızda para toplayıp ''moral'' alırsınız.

Sizleri seviyorum

Bugün elime geçen okulumuzun ''Düşün!'' adlı Felsefe dergisinden çok güzel bir yazı okudum.Bloğumu  daha önceden okuduğunu bildiğim İrem yazmış,şaşırmadım;yetenekli olduğunu biliyordum.O yazıdan manidar bir söz kaldı aklımda.Sizinle de paylaşmak istiyorum.

Yazının Adı: ''Dikkat!İçerde Kitap Var''

''Kitap bencil bir dosttur,sizi öyle sarar ki bir daha asla bırakmaz.Sadece kendisiyle ilgilenmenizi ve başka hiçbir arkadaşınızın olmamasını ister.''

Yazan: İrem Kosa





7 yorum:

  1. Bazen aslında seni motive edecek tek şey yapmak istemediğinle yüzleşmek olabilir. Her ne kadar asalak olmak bizim için daha kolay olsa da, direni, böceğe dönüşmemeye çaışmak gerek. Bu aralar kendini zorlayacak (çok değil ama ) bir şeyler yapmanı öneririm. Bu bir şey sadece birazcık daha hareket etmek de olabilir ya da daha önce yapmadığın bir şeyde. Sonuç olarak dene, bir şeyleri yapmayı dene. Kitap önerilerimin dikkate alınması (nasıl anlatacağını bilememek ) çok ve çok hoşuma gitti. Bu arada ben de Hayvan Çiftliğini bitirdim senin sayende :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle hayvan çiftliğini bitirmene çoook sevindim ^^ Tabiki de dikkate alıyorum,alacağım :) Haklısın galiba.Her şeyde olduğu gibi bu moral durumlarında da ipin ucunu tutmak lazım,yoksa kaçıyor.Teşekkür ederim <3

      Sil
  2. Ben de karikatür Bahadır Boysal'dan alıntı yapayım Anıl.

    Senin yaşlarda köşesinde bi karede diyordu. .
    İnsan mutsuz anlarında, en derin yerlerine iner ve sabrederse ordan bir elmasla çıkar.

    Aşağı yukarı böyle bi cümleydi. Tüple denize dalmış bi adam çizmiş yanına. Hey gidi. Aklıma o geldi. Bence kendini kurcalamak iyidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin yaşlarda olan bendim. Çizer değil :)
      Telefonla yazmak :/

      Sil
    2. Ya ne güzel bir cümle o.Anlattı resmen beni.Yanlız ben biraz ters bir insanımdır derine iniyim derken heyecan yapıp kayboladabilirim,önlemlerimi alıp dalışımı yapacağım :)

      Bu güzel alıntı için teşekkür ederim Dukujucuk ^^

      Sil
  3. Yazımı beğenmen ve bir kısmını burada paylaşman beni çok mutlu etti, teşekkür ederim :) Bloğunu severek takip ediyorum. Tüm yazılarını okudum ve boşluk buldukça bloğuna girip sayfayı yeniliyor ve bir yazı paylaşmışsan anında okuyorum ^^
    Yazılılar konusuna da kafanı takma bence, lise dersleri birden ağır geliyor insana, zamanla alışıyor ve daha da fazla çalışmaya başlıyorsun otomatik olarak. Karamsar olma, pozitif ol^^ Sen yaparsın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloğumu takip etmen de benim çok hoşuma gitti :) Sevdiğim sözleri alıntılamayı seviyorum ve o yetenek kokan cümlenin herkes tarafından okunmasını istedim ^^ Şimdi daha iyiyim pozitif değilim ama güvenim bir nebze arttı (ironik) deneyeceğim ^^

      Sil