4 Eylül 2016 Pazar

Daha Kaliteli Yaşamak


Verimli bir hayat geçirmenin,mutlu olmanın bana göre önceliği içinde bulunduğumuz yaşamı kaliteleştirmek.Maddi durumunuz ne olursa olsun bazı küçük ipuçlarıyla kendinizi bulunduğunuz ruh halinden çok daha üstlerde hissedebilirsiniz.

Su İçmek

Kısa ve net.Su içmek daha kaliteli bir hayat için atılabilecek ilk adım.Günde 2 litre veya daha fazla suyu evinizdeki en şık bardakla içmek sizi daha lüks ve öz güvenli hissettirecektir.

Hatta yazının burasında durun,su bardağınızı elinize alın ve yavaş yudumlamalarla yazıyı okumaya devam edin.


İsraftan Kaçınmak

Hepimizin elinde aldıktan sonra deliler gibi pişman olduğu,parasına üzüldüğü ürünler vardır.Mesela hayatımız boyunca böyle ürünlere verdiğimiz paraların toplamını düşünelim ve onlarla şuan istediğimiz şeyleri alabileceğimizi.

Ya da boşa harcadığınız zamanları düşünün ve yine o zamanları nasıl daha faydalı geçirebileceğinizi.Hayat kalitesi demek zamanı güzel değerlendirmek demek.Planlı olun,boş şeylere fazla zaman ayırmayın.

İsrafın her türlüsünden kaçınmak elinizdekiler artıyormuş gibi hissettirecektir.



Minimalist Yaşam

İsraf etmemekle doğru orantılı bir madde.

İhtiyacınız olmayan şeyleri hatta belki çevrenizde kalabalık eden insanları bir çırpıda çıkarın.İhtiyacınız kadar eşya ve sadece sevdiğiniz insanlar eminim bütün hayatınız boyunca sizi daha mutlu hissettirecektir.

(Bunun hakkında daha uzun bir yazı yazacağım,şu anlık bu kadar yeter *-*)


Daha Süslü Yiyecekler

Yediğiniz şeylerin görüntüsüne de önem verin.

Örneğin kendinize evde olan meyvelerle güzel,şık bir tabak hazırlayın.Eminim ki elinize alıp 5dk içinde tükettiğiniz kabuklu meyveler şimdi gözünüze çok daha eğlenceli,doyurucu ve zengin gelecektir.


Ağzım sulandııı!


Kendinize Değer Verin

Sizinle ilgili olan her şeyin önemli olduğunu kavrayın.Giydiğiniz giysiler,yediğiniz yiyecekler,içtiğiniz kahve hepsi önemli ve hepsi size ait olmalı.

Kaliteli yaşamanın en önemli maddesi aslında bu.Kendinizi bulun ve insanların hayatınız hakkında ne yorum yaptığını umursamayın.Kıyafetleriniz siz gibi olsun,ağzınızdan çıkan kelimeler sizi yansıtsın.

Böylelikle bu yap-bozdaki son parçayı benliğinizle tamamlamış olacaksınız!


Mutlu Pazarlar!













10 yorum:

  1. Vaaays.
    Hepsine imzamı atar, dövmesini yaptırırım. Hatta klibini çeker, sticker'larını bile bastırırım.

    O derece.

    YanıtlaSil
  2. İşte benim hayat felsefem: nitelikli yaşam için illa çok paran olması gerekmiyor, ve zaten ne kadar paran olursa olsun, elindeki kaynakları (para, mal varlığı, insan ilişkileri, yemek yaptığın malzemeler bile senin de dediğin gibi) doğru kullanamıyorsan, israf ediyorsan, zaten niteliksiz yaşıyorsun demek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum küçük joe mutlu olmanın sırrı elindekileri doğru kullanmada,azlığında veya çokluğunda değil;kıymet bilmek,şükretmek önemli :)

      Sil
    2. Sevgili Joe,
      Bu Anıl denen sıpacığa, kendisinin 60 yaşındaki hali sinyal mi çaktı nedir?
      Yaşamla ilgili kısa yolları benden daha iyi biliyor, yahu.

      Möhöhöhö.

      Sil
    3. Estağfurullah öhöhöhöm ;););)

      Sil
    4. Ahahahhaahaha kahvecim ben de bazen aynı hisse kapılıyorum , daha ben yeni anladım bunları bu çocuk nasıl şimdiden biliyor? diyorum :D Bir tanecik o. Gözbebeğimiz.

      Sil
    5. Ya en sevdiğim ablalarım :') ♥

      Sil