1 Eylül 2016 Perşembe

Sonbahar Güzellikleri


Yaz göz açıp kapayıncaya kadar gelip geçti.Şimdi sahne sırası en sevdiğim mevsim olan Sonbaharda!


Bu yazıda Sonbaharı nasıl daha mutlu ve güzel geçirebileceğinizden bahsetmek istedim.Hem biraz da benim neden bu kadar çok sevdiğim hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.


Sonbahar ilklerin,yeniliklerin başlangıcıdır;

Her ne kadar adında koskoca bir ''son'' olsa da aslında Sonbahar başlangıçlar mevsimidir.Doğa bile kıyafet değiştirmek için bir süreliğine soyunur.Yeni şeyler için hazırlık yapar,elbisesini seçer.Bizim için de böyle.Dinlenilen,yatılan bir yaz tatilinin ardından artık kış için hem mental hem fiziksel hazırlanma zamanıdır.Okul-İş için yeni planlar yaparız.Kendimizi motive etmek için türlü türlü şey hakkında yazılar okur,videolar izleriz.Başarma arzusu içimizdedir,yenilenmek;bir şeyleri kazanmayı isteriz.Önümüzde hiçbir hedef olmasa bile bu mevsimde hepimiz bir tık sabırsızlaşırız.

Kahve içmek için en doğru zamandır;

Sonbaharda havalar ılıktır.İsterseniz soğuk bir mekana geçip sıcak bir filtre kahve içebilir ya da elinize buzlu bir Ice Latte  alıp sokaklarda ter nedir bilmeden saatlerce dolaşabilirsiniz.Kahvenin tadına en iyi erişilen mevsimdir.Yaprakların tonları bile buna en büyük kanıttır!

Alışverişin en eğlenceli olduğu mevsimdir;

Alışveriş yapmak her zaman insana zevk verse de sonbahardar bir başkadır.Kırtasiye,kıyafet derken herkes tatlı bir telaşla yaklaşan kışın hazırlarını yapar.Domates salçası hazırlayan ev hanımları,çantasını son kez kontrol eden ilkokul öğrencileri,yeni başlayacağı iş için takım elbise bakan gençler heycanlıdır,mutludur.Yaptıkları bu alışverişler öncekilerden bir hayli farklı ve güzeldir.

Düşünceler daha yalındır;

Ilık hava insanı boğmaz.Onu düşünmesi için rahat bırakır.Bu mevsimde daha yalın düşünmeye başlarız.Hayallerimiz daha gerçekçi olur.Belki de daha fazla şükrederiz.Giden sıcaklar,gelecek soğuklar arasında mantığımız bizi o anki ılıklıktaki mutluluğu yaşamaya iter.

Sokaklar en güzel halindedir;

Taş yolların hafif ıslaklığı üzerine düşen sarı yapraklar insanı resmen yürüyüş yapmaya davet eder.Sokaklarda gezmek yorucu gelmez artık.İnce bir hırka 3 ay boyunca iş görebilir.

Tatlı bir ambiyans vardır artık doğada ve yalın düşüncelerle odaklanabilecek işler,geze geze yapılacak eğlenceli alışverişler.

                                                                                           Sonbahar umarım herkese ''kendi ilkbaharını''getirir.




6 yorum:

  1. Çok tatlı bir yazı olmuş, ben de sonbaharı sabırsızlıkla bekliyorum, bir de kışı bu kadar özlemişken, umarım güzelliklerle gelir. Gerçi benim yaşadığım yerlerde genelde yazdan kışa hızlı bir geçiş oluyor ama yine de güzel bir mevsim. Siz de çok güzel anlatmışsınız☺️.

    YanıtlaSil
  2. Yazını okurken üzerimde ince bir hırka, elimde kahve- sokaklarında yürüdüm Beşiktaş-Taksim yollarının.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avvv :') ne güzel,sonbahar duygusunu getirmiş bu yazı sana ^^

      Sil
  3. Ne kadar güzel bir yazı bu Anıl, senin beş sene sonraki yazılarını düşünemiyorum, zaten şimdi de çok severek okuyorum, o zaman herhalde aşmış olacaksın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim küçük joe,senden yazarlık hakkında güzel şeyler duymak beni gururlandırıyor :')

      Sil