28 Ocak 2017 Cumartesi

Yılın İlk Film Önerileri 🎬






1.Juno

Yılın ilk filmi için gayet güzel bir başlangıçtı.Konu alışılagelmişin dışında ve ilgi çekiciydi.Juno adlı lise öğrencisi kız, kapaktaki çocukla yaşadığı cinsel ilişki sonucu hamile kalıyor.Daha sonra bu çocuğa bakamayacağı için onu sevecek bir aile buluyor.Filmde Juno'nun hamilelikte neler yaşadığını,iki ailenin yaşam tarzlarındaki farklılıkları ortaya anlatılıyor.Dünyada her gün milyonlarca farklı hadise yaşanıyor.Filmlere ne kadarı konu olursa o kadar farkındalık kazandırılabilinir bence.Bu açıdan değerlendirerek ön yargısız izlemenizi tavsiye ederim.


2.Wild Child

Bitchy filmelere bayılanlar burada mığğ? Ben çok seviyorum bu tarz çerezlik filmleri.Mean Girls,Cluessles,The Bling Ring...hepsi aşırı eğlenceli ve kafa rahatlatıcı.

Wild Child'ı ilk izleme sebebim tabiki Emma Roberts'dı.Bayılıyorum bu kadına.Eski hali de aşırı tatlıymış.Konu zengin bir kızın yaptığı taşkınlıklar sonucu babasının onu İngiltere'de muhafazakar bir okula göndermesini konu alıyor.Aşırı eğlenceli,canınız sıkılıyorsa açın izleyin düşünmeden.

3.Nerve

ve yine Emma Roberts için izleyip mutlu ayrıldığım bir film.

Nerve adlı bir oyun var.Oyun şöyle: ya izleyici oluyorsunuz ya da oyuncu.Oyuncu olursanız insanların talep ettiği şeyleri yapmak zorundasınız.Mesela sokak ortasında soyun,birini öp tarzı.Bundan da para kazanıyorsunuz.Vee kendi halinde bir kızdır.Daha sonra arkadaşının ona yaşattığı bir utanç sonucu çok kızar ve bu oyunda ''oyuncu'' olmaya karar verir.Sonra karşılaştığı çocukla da delicesine para kazandığı bol maceralı ve eğlenceli bir gece geçirir.Her saniyesini eğlenerek,heycanlanarak izleyebileceğiniz türden bir film.

4.Lights Out

Karne günü okulda izlediğim bir korku filmi.Bu arada sizinle hiç korku filmi aşığı olduğumu paylaşmış mıydım? Bu konuda da aşırı iddalıyım.Bir sürü korku filmi izledim ve artık uzman gibi bir şeyim.Övündüğüm yeter,çok yer yaktım....Filmin konusu basit ve bence çok da korkunç değil.Bir abla erkek kardeşini bakmak için yanına alır.Annesinin psikolojik problemleri vardır.Çünkü bir ruh musallat gibi bir şey olmuştur.Ruhu farklı yapan da şu ışık açılınca ortadan kaybolması.Filmi beğenmemin tek sebebi kurgunun güzel oluşu.Şans verilebilir.

5.City Of God

EFSANE BİR FİLM NEDEN DAHA ÖNCE İZLEMEDİM NEDEN

Aynen bu cümleyi söyledim izledikten sonra.Çünkü aşırı aşırı güzel bir film.Konu gangsterlerin hayatını ve bu hayattan bir şekilde sıyrılan bir çocuğun öyküsünü konu alıyor.Bu filmi aşırı mükemmel yapan şey oyunculuk denen şeyin resmen gerçek hayatta farksız oluşu.Rahatsız edici gerçeklikler çok ve resmen bunları izlerken film olduğunu unutup hayatın çirkin yüzünü tokat yer gibi anlıyorsunuz.

6.The Autopsy of Jane Doe

Yine bir korku filmi.Spoiler vermek gibi olmasın ama heyecanlı başlayıp saçma salak bir bitiriş yapılıyor.Konu yine basit.Bir babayla oğlu cesetlerin ölüm sebeplerini inceliyor.Yine bir cesedi incelerken aslında cesedin lanetli bir beden olduğunu fark ediyorlar.O gece de olanlar oluyor tabi.


***

Sene bu filmlerle başladı.Umarım daha güzelleriyle devam eder!

Dipnot: İzlerken beni hatırlayın <3

Dipdipnot: Bu film sitesine aşığım= tık

2 yorum: