19 Şubat 2017 Pazar

Apartman Sohbetleri #1 ve #2 : Anamur ☀️


Yeni bir mime katıldım...aslında bir mimi yeni bitirmişken yenisine katılasım yoktu ama ilham kedisi yapınca katılmamak olmaz dedim.Hem bana istediğim sorulardan gitme ve istmediklerimi cevaplamama hakkı da verdi,yaas!

Nasıl Bir Apartmanda Büyüdün?

Çocukluğumun büyük bir bölümünü kapsayan Anamur ilçesindeki apartmanımızdan bahsedeceğim.Anamur neresi ya diyenleri duydum.Anamur Türkiye'nin en güneylerinde bir ilçe,Kıprısa komşu,Mersinin ilçesi,Muzu-Çileği meşhur.Havası yazın sıcak kışın ılık.Nüfusu kışın az,yazın çok.Tatil köyü kıvamında bir ilçe.

Bizim apartmanımız bilenler bilir sahilin oralarda.Hatta adını unuttuğum bir mekan açılmıştı,sonra orada olaylar mı ne olmuş.Yanında bir tane kazlı dere de var.Gelen geçen bayat ekmeğini atardı.Sonralarında derenin karşı tarafındaki sahile aqua park da açıldı.Hıh şimdi anlatabildim bizim apartman tam o yerlerin ortasında.Mavi renkli.(Umarım hala öyledir)

Bizim oturduğumuz zamanlarda apartman hayatımız aile gibiydi.Herkesi tanırdık.Üst komuşumuz Hollanda dan gelen Teo ve karısıydı.Hollanda'dan her gelişinde biz çocuklara hediye getirirdi.Hatta hala getirdiği ayıcığı saklıyorum.Altımızda emekli bir aile vardı.En üst katta apartmanın mütahiti ve ailesi otururdu...bu yüzden apartmanımızda hep kendimi emin ellerde hissederdim.Başım sıkıştığında koşup kapısını çalabileceğim insanlar vardı.Herkes birbirini tanır,sever,sayardı.

Bir de karşımızda bir apartman vardı.Orada da çocukluk arkadaşım oturuyordu.Zaten iki bina arkadaş gibi bir şeydik.Bir etkinlik yapıldığında herkes toplaşırdı.O zamanlar bu tarz şeyler sıkıcı gelse de şimdi bakıyorum da aslında ne kadar zevk alınması gereken zamanlarmış...


Hoop mimin ikinci sorusunu da cevaplayalım lafı açılmışken;


Çocukluk eğlencen neydi?

Şuan böyle sakin bir tip olduğuma bakmayın - ki öyle değilim - çocukken ne kadar tehlikeli şey varsa bayılırdım.Çocukluk arkadaşımla zillere basıp kaçardık.Marketlerin kutularından kuleler,kediler için barınaklar yapardık - hiçbir kedi beğenmezdi - parkta saatlerce kovalamaç oynardık.Çamurda solucan toplar kendi çapımızda ağaç ev denemeleri yapardık,balkondan aşağı su döker,yemiş kabuğu atardık(enn eğlencelisiiii)...eve olabildiğince kirli gidip YERE BASMADAN DOĞRU BANYOYA denilen çocuk tipindendim.Mutluydum.


Görüşmek üzere.




6 yorum:

  1. :)))) ne güzel ya...en çok da kir pas içinde eve gelen bir minik canlanınca gözümde, kimbilir ne sevimlidir.

    YanıtlaSil
  2. Ay yaaaa fena mı oldu geldin yazdın bak 😍 Baayıldım baayıldım!
    "Yere basmadan doğru banyoya git" cümlesi bana; önce soru sorup sonra "bak bi de cevap veriyo" yu anımsattı. Ya çocuklardan çok süpersonik hareketler mi bekleniyo acaba diye bi düşündüm yani 😬
    Gelsin mi üçüncü soru?
    İyi ki yazdın✨

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahaha aynen öyle; bir de o var kfmdsfsdpfsd
      Dersler izin verirse gelecek :')
      Beğenmene sevindiiimmm ♥

      Sil
  3. Merhabalar Anıl,
    Anamuru biliyorum çok da güzeldir muzu :)
    Mersin Erdemli de yazlığımız vardı bizim de çok keyifliydi yazlar..
    Erkeklerle bayanların çocuklukları ne kadar da farklı bu challenge bir kaç kişiden daha okudum ama yapan ilk erkek sen olduğundan çocukluk oyunların eğlencelerin ne kadar da farklı. Benim de iki oğlum var aynı bahsettiğin gibi nerede afacanlık onlar orada aman mutlu olsunlar da afacanlık iyidir iyi
    Hep mutlu kal...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kesinlikle çok lezletliydi.Doyaa doyaa tadını çıkarsınlar :'D !!!
      Sevgiler ♥

      Sil