25 Mayıs 2017 Perşembe

Noragami (ノラガミ) - Anime 🎇


Yılın 3. animesinin ilk sezonunu bitrmiş bulunmaktayım!


Myanimelist'in önerilenlerinden keşfettim.Fotoğraftaki kapak fotoğrafı çok hoşuma gitti.Biraz fantastik,abartısız ve tatlı.Tam benlik!

myanimelist profilim: tık

Konusu kulağa oldukça eğlenceli gelecek,eminim.

Fantastik animelerin çoğunun sahip olduğu gibi yine iki tane birbirinden tamamen farklı dünyamız var.Birinde normal insanlar yaşarken diğerinde ruhlar,canavalar,8 milyon tanrı ve yardımcıları yaşıyor.Baş karakterlerimizden ''serseri'' kılıklı Tanrı Yato iyilik yapabilmek için bir kediyi aramaktadır.Diğer bir baş rolümüz Hiyori onu diğer insanların aksine görebilir.Yato kediye doğru koşarken onu kurtarmak için yolun ortasına atlar.İşler bundan sonra onun için tamamen değişir.Artık iki dünya arasına sıkışmıştır.Bedenini uykuya daldırarak istediği zaman diğer dünyadaki kuyruklu ruhuyla dolaşabilmektedir.Bundan sonra Yato ile aralarında sıkı bir ilişki başlayacaktır.

(Soldaki sarışın çocuk Yato'nun shinkisi yani tanrı yardımcısı.Bir kılıca dönüşebiliyor)


Her bölümde mutlaka şu abartılı anime efektlerine başvurulmuş ve bu çooooook sevimli.Şaşırmaları birbirine kızışları o kadar güzel yansıtılmış ki replikler o kadar duru ki sırıtmamak elde değil.İnsanın içi açılıyor.

Dövüş sahneleri bana çocukluğumu hatırlattı.Ben10 diye bir çizgi film vardı,biraz ona benzetebilirsiniz.Fakat onun 32432432 kat iyi bir kaliteyle çekilmiş halini hayal edin,aynen öyle xo


Sevdiğim karakterler;



Yato


Onlara göre kıro olan eşofmanı ve esprili anlayışıyla kalbimi kazandı.Bana kalırsa anime boyunca haksızlığa uğruyor.Yahu bu adam bir iyiliği sadece 5 yene yapıp sırf kendine bir tapınak dikebilmek için köpek gibi çalışıyor! Serseri falan olamaz,iyi yürekli ve cesur biri,çoook sevdim :')



Hiyori İki


Animenin yürek yemiş karakterinden biri daha.Arkadaşları için yapamayacağı şey yok,saf ve oldukça cesur.Tam favori olabilecek cinsten bir karakter!



Kofuku


Animedeki en tatlı,komik kişi.Deli doluluğu ve pozitif enerjisiyle ortamı yumuşatan o tatlı kız tiplemesi.İroniye bakınız ki kendisi aynı zamanda bir sefalet tanrısı.Terzi bu sefer sadece kendi söküğünü dikebilmiş :'D




 İkinci sezonu da en yakın zamanda izleyeceğim!






さようなら!


2 yorum:

  1. yürek yemiş mi? o ne güçlü bir ifade öyle????? bayıldım, off...
    anime'ler pek bana göre değil ama onları anlatışını yine de büyük ilgiyle okuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yey! İlgin olmamana rağmen okuyor olmana aşırı sevindim ve onur duydum efenimm ♥

      Sil