9 Haziran 2017 Cuma

Psikolojik Çöküntüler,Son Okul Günü ve Kitap 🌙




Yaz tatili resmen başladı.Zaman hızlı geçiyor diyeceğim ama şuan okul dönemi bittiği için bu cümleyi kurmuş olacağım.Okul dönemi,özellikle yazılı haftaları aşırı kasvetliydi; bittiği için mutluyum....muhtemelen her öğrenci gibi.

Fakat şimdi de yazı değerlendirme sorunsalı var...malum 10. sınıf yazı,herkesin hakkında bir söyleceği olan yaz.Bazıları sıkı çalışmaktan bazıları da daha çok dinlenmekten yana.Ben yine de güvendiğim kişilere sorduktan sonra bu yaz hakkında ders çalışma planları yapacağım.Büyük ihtimal yapmam gereken şey ygs kitapları alıp bol bol test çözmek ve eksik konuları tekrar etmek.Her şeyi son gün halletme hobisi olan biri olarak konu hayatımın gidişatını belirleyen bir sınav olunca ''yemiyor''.

Haftalarca evde oturduktan sonra dün bizimkilerle iftar yapmaya çıktık.Her şey çok güzel ve sakindi.Yaz akşamlarını ve huzurunu özlemişim.Kendimi biraz da olsa yenilenmiş hissettim.Bugün de mektup arkadaşıma paketini gönderdim.Ptt sırası her zamanki gibi aşırı tehlikeli bir ortamdı(!)..işlemim uzadıkça,ben bir şeyler yazdıkça arkamda gelen poflamalar,içimdeki acaba her şeyi doğru yaptım mı sorunsalı...ama halloldu şükür,umarım en kısa zamanda gider.

Uyku düzenim yok olmuş durumda ama pek dert etmiyorum,alışkınım.Bir gün uyuyorum diğer gün uykum kalmıyo..öyle saçma sapan ilerliyorum.Yine uyumadığım bir sabah kalkıp kitap yazasım geldi.Çok olmasa da karaladım bir şeyler.Güzel de oldu.Bazen gerçekten yazmak istediğim konu bu mu diye sorguluyorum ama bir yanım da tam olarak bu olduğunu söylüyor.Aman diyor sonra beynim,önemli olan yazmak,üretmek ve düşünmek.Yaz gitsin şu kitabı.


-minik ara-

Bu Hafta En Çok Dinlediğim Şarkılar:









(mutlaka dinleyin)


Birtakım çöküntülere gelelim.

Aslında burada paylaştığım şeyleri hiç ayrıntısına girmeden paylaşıyorum.Hatta yüzelselin de yüzeyseli desem abartı kaçmaz.Biraz eşeleyip yüzeysel yapayım hadi onu :')

Birtakım çöküntülerden kastım psikolojik kuruntular.Anksiyete,kaygı bozukluğu her ne ise.Aylardır hayatımı değiştiren şeyler.Aslında bunları günlüğüme derinine anlattım ama nedense buraya yazınca kendimi çok daha tatmin olmuş hissediyorum,neden bilmiyorum.Günlüğümden bile daha çok rahatlatıyor buraya iki üç bir şeyler karalamak..her neyse...işte o tip şeylerle boğuşmak ciddi anlamda yorucu.Eğer siz buna sahip değilseniz size şöyle anlatayım bu olayı (basitlemesine) :

adım 1 : Bir olay yaşanır ya da geleceğe dair bir kaygı başlar

adım 2 : sonuç içten merak edilir

adım 3 : onun hakkında geçmiş tecrübeler tartılır,geçmişten bir şeyler yoksa bir yerlerden araştırılır

adım 4 : sonucu kafada kuruntulamak başlar

adım 5: DEVAM EDER DEVAM EDER DEVAM EDER

Aylardır mutsuz hissetmemin sebebi tamamen bu psikolojik olaydan.Adına hiçbir şey demek istemiyorum ama galiba bir çeşit kaygı bozukluğu.Fakat yine de teşhis koymak istemiyorum kendime.Ergenlikle ilgili geçici bir şeylerin de etkisi olduğu kesin ama seviyesi beni olumsuz etkileyecek derecede,ne yazık ki.

Ve bu noktada klasik tavsiyeler işe yaramıyor.Hatta sinirlendiriyor.Örnek vereyim:

''Başka şeylere odaklan.''

''Mutlu olacağın şeyle yap.''

''Gülümse''

Anlaşılması gereken şey şu ki psikolojik sıkıntılar fiziksel yaşamdaki değişikliklerle yok olmaz.En azından bende öyle.Ben hala gülümsüyorum,espri yapıyorum fakat önemli olan anlık dakikalar değil uzun dönemde kişinin içindeki fırtınalar.Verilen yukarıdaki tavsiyeler anlık modu düşmüş insanlar için olabilir uzun zamandır çöküntüde hisseden biri için değil.

Aile ortamı dışında çok fazla sözünü geçirmedim.Ailemin yaşadıklarımı az da olsa bilmeye hakkı var diye düşündüm onun dışında bunun hakkında konuşmak bile moral bozucu.Normal hayatıma devam edip sorumluluklarımı yerine getiriyorum işte,daha ne(?)...

İçinizden geçen psikolog lafını duyar gibiyim,gerçekleşmesi niyetindeyim.gut poyint.

P.S Dururum vahim değil,şuan gülümseyebiliyorum.



P.S.S Benim gibi kaygıları olan bireycikler için bir de siz endişelenmeyin onların ihtiyacı olan şey kendisine en relax derecede mantıklı mı mantıklı tavsiyeler verebilecek sevgi dolu insanlar.

P.S.S.S Önerilere kapım her zamankinden daha çok açık.


Sevgilerce.



6 yorum:

  1. Eğer psikoloğa gitmekten çekiniyorsan, online destek veren bir platform biliyorum, sana da öneririm. https://goo.gl/CNXwEY burdan inceleyebilirsin, çok güzel yazılar da var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok çekinmiyorum sadece kararsızım.Hoşuma gitti site değerlendireceğim,çok teşekkür ederim xox

      Sil
  2. Uzaktan uzağa ve konular hakkında yeterli bilgi sahibi olmadan ne desem yanlış ve belki zararlı bile olabilir diye düşünüyorum. Eğer günlük hayatını aksatacak kadar seni rahatsız ediyorsa profesyonel bir yardım iyi bir fikir olabilir. Ancak profesyonel yardımın da iyisini bulmak başlıbaşına bir iş. Eğer bulamazsan benim terapistime sorabilirim skype üstünden görüşme kabul ediyor mu diye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında buldum kendi şehrimde iki tane.İkisinin de hakkında aşırı iyi yorumlar okudum ve maillerime çok kısa sürede dönüş yaptılar.Teşekkür ederim joe,hep desteksin bunu bilmem bile yeterli ♥

      Sil
    2. aaa şahane o zaman bulduysan, kendi şehrinde olması her zaman daha avantajlı. Rica ederim, sana kolaylıklar diliyorum ve kocaman sevgimi gönderiyorum. <3 <3 <3

      Sil