24 Eylül 2017 Pazar

İlk Hafta ve Bla Bla Bla ☕


Haftayı yazmadan kapatmak istemedim.Yorgun argın yazıyorum,bakayım neler dökülecek.

Yeni okul binasına zor da olsa alıştık.Eskisinden bir hayli büyük ve yeni.Ben nostaljik okulumuzu daha bir benimsemiştim.Bu binada sanki yeni bir okula nakil olmuşum gibi hissediyorum.Servis olayı var bir de.Çocukluğuma dönmüş gibiyim.Evime uzak bir okul,servise binmek falan.Bu işin en avantajlı yanı daha bir okul ciddiyetine bürünmüş olmam.Sınav motivasyonu için faydalı.Mesela artık giyinirken aşırı özenmek saçma geliyor,her gün beni gören insanlarla olacağım.Oysaki çarşıda okurken öyle olmuyordu.Bu değişimden ne mutluyum ne de mutsuz.Yuvarlanıp gidiyorum kıvamı.

Dershane de yeni bir başlangıç.İlk kez bir dershaneyi çok sevdim.Normalde hep ''dershaneler bana göre değil'' derdim.Büyük konuşmuşum.Bu sefer hiç olmadığı kadar verim alacağımı hissediyordum.Hocalarla muhabbetimiz o 8. sınıf zamanlarından çok farklı.Büyümüş hissettim...konu dershaneye gelmişken; geçenlerde ygs-lys kalkıyor diye haber çıktı.İlk nasıl moralim bozuldu anlatamam.2000'liler olarak lanetliyiz sanki.Her sınava gireceğimiz dönem bir değişiklik oluyor.Hayır mı şer mi bilemem ama oluyor işte.Yeni sistem ile ilgili videolar izledim.Valla ne yalan söyliyeyim sistem isterse mükemmel olsun benim bu yönetenlere güvenim sıfır.O yüzden aynı stil çalışıp önümde ygs-lys varmış gibi yapacağım.Zaten konular aynı,isterse ekstra fazla çalışayım; zararı olmaz.

Spotify'dan ''Back to Autumn'' dinliyorum.Havalar ekinokstan sonra soğumaya başladı.Üşümeyi özlemişim.Hafif soğuk havaları seviyorum hatta bazen daha da soğuklarını.Fakat bunu dillendirmeye biraz utanıyorum.Belki benim salaklığım ama sokakta bir sürü hayvan,evsiz-yoksul insan varken ''soğuğu seviyorum,havalar soğusun!'' demek garip hissettiriyor.Aklıma geliveriyorlar.Abartıyorum dimi? kendimle bu konuda hemfikirim.

Sağ gözüm alerjiden şişti.Bu konu hakkında küçük çaplı sinir krizi yaşadım.Her şey üst üste gelince böyle oluyorum.Bir şanssızlıklar silsilesi yaşadım hafta sonu + Cuma günü.Küçük şeyler ama tık tık tık oldular.Göz kapağı şişmesi de üstüne eklenince kayış koptu.300 civarı kişinin olduğu bir okulda tozlardan,rüzgardan etkilenip yüzü gözü şişen tek bünye benim.Hayır her sabah saatlerce hapşurmaya da razıyım,şu göz şişmesin,küçülmesin..plz...

Mızmızlanmayı bırakıp azıcık da güzel şeylerden bahsedeyim.

Cumartesi günü bizimkilerle Sushi yemek için her zamanki kafeye gittik.Sushi servisi daha geç bir saatte olacağından beklemek istemedik ve noodle yemeye karar verdik.Her geldiğimizde ya serviste ya da fiyatta bir farklılık oluyor.Azıcık hayal kırıklığıyla beraber bir şeyler içip dağıldık.Pinliyeyim, hatıralansın. (yeni kelime ürettim)


Bazen kendi kendime düşünürken bir şeyler yazıyorum.Genellikle bloğa yazar gibi yapıyorum.Bu haftanın ortalarında öyle yaparken anlatacak bir sürü şey düşünmüştüm.Cümleler birleşince kısa mı oldu yoksa ben mi güzel yazamadım.Meğersem baya klasik bir haftaymış.Çok yorulunca çok şey yaşadım sandım herhalde.Tüh.

Ne zamandır yoga yapmıyorum bak.Fark ettim ki tekrar yapmaya başlama zamanım gelmiş.Eskisi kadar esnek değilim ve omuz ağrılarım daha kötü.Kendime düşünecek zaman da oluşturmam lazım hem.Ne ara yapsam kararsızım.Belki uyumadan önce kısa kısa yaparım.Ya da sadece hafta sonları ki o çok ara vererek olur...spor salonuna yazılma fikri de var aklımda.Küçük planları yazdıkça netleştiriyorum: öyle böyle sportif bir aktivite yapılacaaak!

Her pazar gecesi olduğu gibi ödev yapacağım...ne!? yazabileceğim en sıkıcı şeyi de yazdığıma göre bu yazıyı yayınlayıp çekileyim en iyisi.Vücudumun dinlenmek, iç sesim güzel şeylerin olmasını istiyor.Haklılar.


sağlıcakla.







6 yorum:

  1. Ben de bir 91'li olarak eğitim hayatındaki her türlü bahtsızlığın bizim neslin başına geldiğini düşünmüştüm zamanında; LGs sınavı OKS olmuştu, lise dört sene olmuştu vs. derken... Sonra fark ettim ki eğitim sistemi toptan bitik, herkesi mağdur ediyor. Ama bir şekilde ayakta kalmayı başarıyoruz. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orası doğru her nesle bir saçmalık denk geldi.Ya oturtamıyorlar şu sistemi ya da oturtmak istemiyorlar.Doğru söyledin..bir şekilde ayakta kalmayı başarıyoruz çünkü ister istemez alışıyoruz.

      xo

      Sil
  2. O zaman ben de buraya 71 li olarak, apaynı şeyleri hem de fransız sisteminde yaşadığımı ve düşündüğümü ekleyeyim tam olsun :D Şaka değil. Bizde de ortaokulda beni aşırı strese sokan Baccalaureat yavrusu bir Brevet sınavı icat olunmuştu hiç yoktan... Hey gidi. Brevet'yi aldın mı diye tek bir kurum bile sormadı bugüne bugün. Tam bir enayilik. Pöf.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir mağdur daha ! :'D Demek ki bu öğrenciyi rezil etme işi uluslararası.Bizim psikolojileri pek tınan yok,herkes işine bakıyor :___

      Sil
    2. Sen ne diyorsun, okullar açılmış, bu adamlar teog un yerine ne koyacaklarını daha yeni düşünmeye başlıyorlar. Rezilliğin daniskası bence. Kim tınmış öğrenciyi ki kim tınacak. Bırak allahaşkına.

      Sil
    3. Ne yazık ki haklısın.Hem de iki üç gün içinde koskoca sistem tarihten siliniveriyor.Bahaneler de hazır...aman ya bu siyasetçilere şaşırmamak lazım ''politika'' işte adı üzerinde.Ben elimden geleni yapacağım,sonrası hayırlısı olsun :')

      Sil