20 Nisan 2016 Çarşamba

Challange Hayaller&İdealler #9


 En sevdiğim soru bu oldu diyebilirim.Bu yüzden uzun bir aradan sonra şöyle ballı kaymaklı bir anlatım yapmak istiyorum.Kahvenizi çayınızı alıp gelin!

Şimdi bunun için biraz düşünmem gerekti.Avukat olmak istediğimi biliyorsunuzdur.Fakat alan olarak derinlere inince moda geldi aklıma.Çocukluktan beri ilgimin kesin olarak olduğu tek şey diyebilirim.Yaşıtım erkekler futbol oynarken kızlar evicilikte barbileri anne baba yaparken ben sadece lego oynar veya bir şeyler çizerdim.Meslek sorusu da sorulunca aklıma hep ''modacı'' olmak gelirdi.Fakat küçükken bu yönlerden zaten dışlanan biri olduğum için çekinir ''hmm en çok para hangisi ondaysa o'' derdim.Evet onu da ciddi ciddi düşünürdüm,biraz üşengeçlikten galiba,çocuk aklı...Her neyse..

İnsanların modaya bakış açısı beni mutsuz ederdi.Sürekli ''Acaba modacı olmak istiyorum diye bana kötü şeyler derler mi?'' diye düşünürdüm çünkü yeterince laf yerdim.Annem zevkime güvenir nereye giderse gitsin ''Anıl baksana şu şunla olmuşlu'' diye sorardı.Bu o kadar hoşuma giderdi ki anlatamam,öz güvenim yerine gelirdi.Yetişkin biri gibi uzun uzun anlatmak isterdim.Şuanda da durum farksız ama şimdi daha çok çatışıyoruz zevkler konusunda yine de sormadan çıkamıyor annem ahahaha♥

Evet moda diyorum,alanında en iyi olmak istediğim şey moda.Bazen acaba neden bu alana yönelmiyorum diye iç geçiriyorum.Gerçekten şu hayatta güvenebileceğim nadir şeylerimden biri göz zevkimdir,kombinleme yeteğimdir.

Fakat bir de idealim olan bir alan var.Hukuk.

Modanın aklımdan bir süreliğine gidişi okuma yazmayı öğrenmemle oldu diyebilirim.Kitap okumaktan nefret ederdim,düşünün ben,ama konuşmaya bayılırdım benden büyüklerle tartışmayı severdim.Hani hep dili pabuç gibi olan çocuk tipi var ya biri de bendim.

Aklım yerine gelmeye başladığı yaşlarımda da net bir şekilde etrafımdan da etkilenip hukuk alanında iyi olmak istediğime karar verdim.Bir diğer net olan şey de bu.

Şimdi düşündüm de acaba ikisinde de en iyi olabilir miyim?

Komik bir şekilde aklıma Ferhat Göçer geldi.O hem doktor hem de şarkıcı.Fakat ikisininde de en iyi mi orası tartışılır.

Belki de en iyiyi hedeflemekten çok olabildiğimize bakmalıyız.Zaten yeteneğimiz,isteğimiz varsa olabildiğimizin ''en iyisi'' olmuş oluruz.

Hukuk ve Moda 2 büyük tutkum.

Hayat bana ne getirir bilmiyorum ama birini üstümde birini zihnimde her daim taşıyacağım.








12 yorum:

  1. Anıl bak ne diycem.

    Belki hukuk ve modayı birleştiren başka bir meslek yapabilirsin. Eğer hukuk; akıl, bilim, sayısal bir beyin ve toplum adına hizmet, birini en adil şekilde temsil etmek dersek... modaya da estetik, sanat, içsel zenginlik ve yaratıcılık dersek..

    Öneriler:

    - İç mimar
    - Sahne Tasarımcısı
    - Sinema yada Tiyatro yönetmeni
    - Plastik Cerrahı

    Nasııl ama? :P
    Bu arada annenle olan ilişkin nasıl hoş, tatlı. Ayhh umarım oğulcuğumla da böyle minnoş bir halde oluruz.

    Öperims.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu hiç akıl etmemiştim valla ne güzel düşündün :D Meslek olarak değil de hayatımda birleştirsem daha iyi olur galiba,yine de seçecek olsam birini iç mimarlık derdim,süper düşünce^^

      Niye olamayasınız erkek çocuklar annelerine düşkün olur ne olursa olsun!

      <3

      Sil
  2. sadece şununla seslenmek istiyorum;

    http://www.advocatescloset.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa moda sever bir hukukçu daha öğrenmiş oldum ^^
      Benim tanıdığım bir iki kişi daha vardı sayıları gittikçe artıyor.Ben de olabilirmişim!^^

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. eren keskin diye bir isim duydun mu hiç anıl? o da avukat, uzun yıllar insan hakları derneği başkanıydı, hayatını haksızlığa karşı "çok ses" çıkararak geçirmiş bir kadın. n.ç davasını hatırlayacağını sanmıyorum ama şimdi buraya yazmayayım google'dan araştırabilirsin istersen. eren keskin o olaylardan sonra n.ç.'yi evlat edindi, ona bambaşka bir hayat verdi. aslında bu memleketteki herkese sana, bana, hepimize bizim bilmediğimiz şekillerde faydası olmuş bir kadın. çok hayranıyım.

    ve bu arada gerçek bir ikon. amy winehouse daha doğmamışken aynı saç makyajla eren keskin ablamız adliye koridorlarında masum hakkı savunmak için saçma politikalarla, bürokrasiyle falan savaşıyordu. daha fazla uzatmayayım ama avukat olmak istiyorsan eren keskin'i tanımanı, bir araştırmanı çok isterim.

    öptüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şöyle bir araştırdım da güzel işler başarmış.Fakat belli başlı siyasi konularda çok zıt olduğumu gördüm.Avukat olmak isteyen biri olarak bu alanda yaptığı işleri örnek alabilirim sonuçta avukatlar da kendi içlerinde çatışma halindedir hep :)

      Teşekkür ederim yorumunuz için <3

      Sil
    2. rica ederim anılcığım ama n'olur bak "siz" deyip durma kendimi çok yabancı hissediyorum. bir miktar da yaşlı. bunu bana yapma böhhühühüü :(

      Sil
    3. Ben de saygıdan şey yapıyorum fosdkfsdop tamam yapmam artık sana sonik hanım ^^

      Sil
  5. Ya...içimden sevecektim sizi ama dışımdan da söylemek istedim. Çok seviyorum sizi. Hepinizi. Bu yazıyı yazanı ve onun ilgi alanı hakkında ufuk açıcı, kapı açıcı yorumlar yapanları. Güzel insanlarsınız. Buradan bakınca öyle güzelsiniz ki. Tek tek de güzelsiniz de burada bir başka. <3 <3 <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ehehehe ben de biz de sizi çoooooooook seviyoruz,yaşasın blogger kardeşliği!^^

      Sil
    2. buradan bakınca da küçük joe çok güzel görünüyor. ah kalpler kalpler :)

      Sil