13 Nisan 2016 Çarşamba

Challenge - Şarkılar ve Hisler #1


 Tam da yazmak istediğim yazının mim olarak gelmesi beni çok mutlu etti beni.Teşekkür ederim en tatlı blogger anne Dukuju-cuk ^^

Mim'in sorusu: Müzik listenden 10 şarkı ve hissettirdikleri. 


Bu şarkıyı bir ses yarışmasında duymuştum.Tabiri caizse köpek gibi araştırmıştım NE BUNUN ADI NE KİM SÖYLÜYO diye.Bıkmadan o günden beri dinliyorum,neredeyse her gün.Beni,ironiktir ama, umut dolu bir hüzne götürüyor.Özellikle araba dinlediğimde kendimi kupa alıp ülkesine dönen milli bir sporcu gibi hissediyorum.Tarif edilesi zor anlamanız için sizin de öyle hissetmeniz gerek.

Sıla ile ortak şarkımız.Mutsuz olduğum zamanlarda ilaç gibi geliyor.Böyle kulaktan alınan,adı gibi,bir mutluluk;umut.Sözlerine odaklanarak dinleyin derim.,


Bu şarkı kendimi çok özel hissettiriyor.Beğendiriyor,mutlu ettiriyor umut veriyor.En önemlisi de bana hayal kurduruyor.Özellikle geceleri dinlediğimde hiç ulaşamayacağım uçuk şeylerin içinde buluyorum kendimi.

Tokio Hotel'e olan hayranlığım çok uzun yıllar sürdüğünü bir yerde yazmıştım.Özellikle bu şarkısı her dinlediğimde beni kuzenlerimle onu ben seviyorum şunu ben seviyorum kavgası yaptığımız,konserlerini izleyip BELKİ BİR GÜN BİZ DE GİDERİZ dediğimiz günlere götürüyor.Bana birçok şeyi özletiyor.

Lady Gaga'dan da aynı şekilde bahsetmiştim.Beni büyüten,hayatımı renklendiren kadın.Bütün şarkıları benim için çok özel hepsiyle bir yerlerde anılarım var.Fakat Marry The Night bana bir ayrı geliyor.O başarmışlık hikayesi beni cesaretlendiriyor.Klibini de film gibi izleyin derim :)

Bu sevimli rock grubuna hayranım.Rock kelimesinin kalıplarını aşarak tarzlarını yansıtması çok hoşuma gidiyor.Favori şarkım da bu.Diğerlerine göre baya bir slow ama sözleri içime dokunuyor adeta :')

Miley'i normalde sevmezdim ama bu aralar çok dinleyince listeye eklemek istedim.Şarkıları bana Hanna Montana'dan dönüşümünü ve gençliğimi hatırlatıyor yani şu anımı.Eğlendiriyor,mutlu ediyor.Birazcık da asileştiriyor.

Bu kadının sesine Dancers In The Dark filmini izledikten sonra bağladım,ne çok ağlamıştım o filmde.Şarkıları o kadar anlamlı ve kaliteli ki hepsi benim derinliklerimde çınlıyor.Bu da onlardan biri.Dürüst olmak gerekirse onun şarkıları bana bir şey hissettirmiyor ben onun şarkılarına anlam yüklüyorum :')

İzlandalı bu güzel sesin şarkıları bir ara bloğumda çalıyordu,çok beğenenler olmuştu.Wattpad'de Huldufolk hikayemi yazarken de hep bu kadını dinliyordum.Sesi ilaç gibi iyileştirici.

Enerji dolu bir şarkı daha.Bana başarı yolunda,mutlu olma yolunda karşıma çıkan insanları bir bir nasıl indirebileceğimi hatırlatıyor,cesaretlendiriyor.

***

Playlist'imin bir kısmı bu şekilde.Başlıklara tıklayarak şarkıları dinleyebilirsiniz beğendiklerinizi yorumlarda da belirtin :)


İlk Mim işini bana öğreten Çağan'a pası atıyorum,yakala ^^









11 yorum:

  1. björk joga için yıldız veriyor kuş kaldırıyorum :)

    umut, bu arada mim değil bu aslında 30 günlük challenge. dukuju mimlemiş ama ben de gerisini getirmen üzere seni +29 kere daha mimlemiş olayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tişikkiler

      Baktım attığın linke hepsi çok güzel sorular ama anlamadığım ard arda mı yapacağım her gün birini şeklinde yoksa zamana yayabilir miyim,içimden bir ses ard arda diyor ama sormak istedim :& ^^

      Sil
    2. evet her gün bir soru, 14 nisan için 2 ve 3ü birlikte yaparsan eş zamanlı gitmiş oluruz. yapmazsan da olur tabi ama bence öyle daha zevkli oluyor.

      güzel tarafı yeni bloglar da keşfediyoruz bu yolla. mesela benim sayfamdan ulaşabilirsin diğer katılanlara ama aklımdakileri yazayım:

      zihnin arka sokakları, fermina daza, dukuju, yamuk prenses, mariposa, küçük joe, tabi ki saçaklı'nın kendisi ve elbette ben bizzat şahsım :)) bu isimler şimdi aklıma ilk gelenler. şimdi bir de sen :) ooehehehhe ne güzel hep birlikte yapalım. :)

      Sil
    3. Himm şimdi anlaşıldı yetişmeye çalışacağım! ^^ Süper diğer bloglara da zamanım oldukça göz atacağım :)

      Sil
  2. aha tüm sorularda burada, saçaklı'nın sayfasında.

    http://sacaklininnotdefteri.blogspot.com/2016/04/havar.html

    YanıtlaSil
  3. parov stelar hastasıyım. The sun özellikle sevdiklerimden. Bu listede bana yabancı birkaç şarkı yakaladım, onları da bi mıncıklıyım bakayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de şarkıcının değil de şarkının hastasıyım,bingo!Hangileri yabancı ve sevdin mi? :)

      Sil
    2. dukuju buralarda laf yetiştireceğine git çelınca cevap yaz dukuju! ben senin her gün yazmanı çok aşırı destekliyorum bak.

      ahahahhahaha sevince çirkinleşen insan ben :)))

      Sil
    3. koptum ajhsaedghagd : )

      Sil
  4. Burda resmen şenlik varmış :)

    YanıtlaSil