11 Haziran 2016 Cumartesi

Yahari Ore no Seishun Love Comedy wa Machigatteiru/Zoku - Anime









Nagi no Asukara'dan sonra ''Bir daha bunun kadar mükemmel bir animeyle karşılaşmayacağım'' derken Yahari Ore no Seishunla tesadüf eseri bir forumda karşılaştım,4-5 gün içinde de bitirdim ve zihnimin favori sıralamasında şuan zirvede!

İlk önce kısaca konudan bahsedeyim.Hachiman başrolümüz asosyal bir çocuk.Yalnız yalnız takılan,insanlarla olmayı sevmeyen,dışlanan içine kapanık bir genç.Lisede öğretmeni verdiği ödevi,kompozisyonu beğenmeyince onu ceza olarak ''hizmet klubüne'' verir.Burada da Yukinoshita adında prestijli bir aileden gelen,çok bilmiş gözüken sert yapılı bir kız vardır.Klübün amacı adından da anlaşılacağı gibi yardım isteyen öğrencilere destek olmak,sorunlarını çözmek.Bir süre sonra aralarına ilk önce yardım ettikleri sonradan ekip arkadaşları olan Yuigihama da katılır.O da Yukinoshitanın tam tersine sosyal olmayı seven,anime tabiriyle ''kawaii'' olarak sıfatlandıralabilecek bir kız lakin bu iki kız çoook güzel bir arkadaşlık kurar.

Aslında çok yakın olmaları,her işte beraber yürümelerine karşın hiç gerçekten arkadaş olduklarını dillendirmediler.Animeyi ilgi çekici yapan şey de bu;hep sözlerin,olayların içinde bir şifre var.Bunu da izledikçe sizin anlamanız isteniyor.

Karakter Analizlerim:

Hachiman Hikigaya



Asosyalliği karakteri haline getirmiş biri.Aynı zamanda yalnız olmanın da kötü bir şey,çözülmesi gereken bir şey olduğunu düşünmüyor.Bunun yanında bana göre mükemmel bir karakteri var.Sürekli insanlar için fedakarlık yapıyor ve yaptığı iyilikleri göz önüne sermek yerine üstünü kapatmaya çalışıyor.Tam bir iyilik meleği!Yaşına göre fazlasıyla olgun.Yalnız insanların ortak noktalarından biri galiba bu olsa gerek.Çok sevdiğim bir karakter oldu,kendimden çok şey buldum.Kendisinden de çok şey öğrendim.

Bazı Hachiman atasözleri:





Yukinoshita Yukino


Bu animedeki favori karakterim oldu.

Dışardan çok bilmişliğiyle,popülerliğiyle ve ailesinin zenginliğiyle güçlü biri gibi gözükse de içinde narin bir kız çocuğu barındıran zeki biri.Onu bu yüzden çok sevdim.Hachiman'a benzer yönleri çok bence.O da aynı şekilde iyilik yaptığını duyurmayı,gösterişi,insan kalabalığını pek sevmiyor.İkisini birbirine deli gibi çok yakıştırmıştım ve hala birbirlerini sevdiğini düşünüyorum!


Yuigahama Yui 


Animenin en kawaiiiiiiiiiiiiiiiii kızı ^^

Hachiman'a ap açık ortada ki aşık.Diğer klüp arkadaşlarından onu ayıran en kilit şey fazlasıyla iyimser ve umutlu olması.Bence klübü ayakta tutan da hep o oldu.Diğerleri ne zaman kavga etse barıştırdı,çözüm ne zaman çıkmaza girse bir iki güzel sözüyle ortamı yumuşattı.Herkesin böyle sevilesi bir arkadaşa ihtiyacı var :')


Saika Totsuka


Görünüşüne bakıp kız sanabilirsiniz ama o bir erkek ^^
Bu tip kıza benzeyen ama erkek olan karakterlere ''trap'' deniliyormuş hatta bazıları anime akışında bile hiç belli olmuyormuş.Kuzenimden öğrendim *_*
Okuldaki bütün kız erkek kim varsa şu üsteki bakışıyla etkilemiş biri hatta bir sahnede maç esnasında bütün erkekleri  bir bakışıyla yere düşürmüşlüğü var :D Bence animelerde böyle farklı karakterlerin,kişiliklerin olması oldukça güzel! Ayrıca Hachiman da bir çok sahnede Totsumaya olan sevgisini dile getiriyor,iç geçiriyor.Eşcinsel olup olmaması konusunda tereddütteyim,animede beyin yakıcı çok şey var bu da onlardan biri.


Saki Kawasaki


Son olarak da bu koca yürekli kızı eklemek istedim.Koca yürekli dememin sebebi mükemmel bir abla olması!.Ailesinin aşırı çalışma saatleri sebebiyle sabah okul akşam iş yapan,sert görünümünün yanında bence animenin en güzel kızlarından biri! Seni de çok sevdim Saki ^-*

Yukarıdaki 5 karakter benim en ilgimi çeken,sevdiklerim oldu.

Bütün karakterleri tanımak için: tık

Galiba ilk kez bir anime için bu kadar uzun yazı yazdım.Eksiklerim vs. kesin vardır aklımda milyonlarca şey vardı ama çok azını aktarmışım gibi hissediyorum,olsun :&

Uzun lafın kısası deli gibi duygusal,şifreli ve bir o kadar da komik olan bu animeyi başka bir planınız olmadan izlemelisiniz!


Dipnot: 1. sezon ismi= Yahari Ore no Seishun Love Comedy wa Machigatteiru

            2. sezon ismi= Yahari Ore no Seishun Love Comedy wa Machigatteiru Zoku


ve maalesef  bitişi tam olmamakla birlikte 3. sezon ortalıkta yok :(









6 yorum:

  1. Lovely Complex bitince bakacağım mutlaka ☺️

    YanıtlaSil
  2. Her bölümümnün sadece çevirisi yapılmakla kalınmayan, üstüne hayranları tarafından divan şiiri gibi yorumlanan soluksuz izlenecek bir yapıt. Anime zevkini sevdim sayın Ateş :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahahaha aynen sayın Nida Yüzer katılıyorum ^-*

      Sil
  3. Her bölümümnün sadece çevirisi yapılmakla kalınmayan, üstüne hayranları tarafından divan şiiri gibi yorumlanan soluksuz izlenecek bir yapıt. Anime zevkini sevdim sayın Ateş :D

    YanıtlaSil
  4. Hala 3. Sezonla ilgili bir bilgi yokmu?

    YanıtlaSil