9 Ağustos 2016 Salı

17:00 Kahvesi!



Yazın başından beri bir alışkanlık edindim.Saat 5'e yaklaşırken kahve yapıyorum kendime,yanına da biraz atıştırmalık koyuyorum.

Akşam zaten o meşhur Türk ailesi geleneğini gerçekleştiriyoruz.Yemekler yenir,bulaşıklarını herkes makineye koyar ve salonda çay içilir,varsa çerez kurabiye cart curt yenir.

Bana herhalde ''Dünyada en çok ne seni güvende hissettiriyor?'' diye sorsalar ''Saat 5'te içmeye başladığım kahve'' derdim.

Ne gece olan uykumu kaçırıyor,ne aşırı sıcak hissettiriyor ne de mideme fazla geliyor.Sanki günün ortasında yapılan bir mola günün devamı sakinleşme seansı gibi.

Amma da ballandırdım...

Her gün saatiniz beşe gelirken alın bir kupa/fincan kahve , yanına diyet bisküviler oturun işinizin başına ya da sadece laylaylom yapmaya;bakın benimle nasıl aynı duyguları paylaşıyorsunuz...

Hadi mutfağa!

sevgiler xoxoxo

15 yorum:

  1. Benim de uzun bi dönem, öğlen saat 3 civarında çalışırken şekersiz kahve yanında kırmızı elma alışkanlığım vardı. Bilimsel bir gerçek ya, kesinlikle rutinler mutlu ediyor.

    YanıtlaSil
  2. Suyun içindeki yeşille kırmızıyı merak ettim.
    Ayrıca ben de saat beşte türk kahvesi rutini edinebilirim sanki. Çok güzel anlatmışsın valla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kafede içmiştim o kahveyi,dosyaların arasında bulunca hoşuma gitti :D Çilek ve yeşil elma olmalı.Daha önce yapmadıysanız soğuk suyunuza birkaç dilim meyve atma fikrini deneyin derim.Gerçekten çok tatlı bir arama oluyor.

      Yaşasın Küçük Joe da 5 kahveme katılıyor :D ^^

      Teşekkür ederim efeniiiim xoxox

      Sil
    2. Aaa düz suya hiç düşünemedim. Sade maden sodasına yaptım ben onu bu yaz. Bol meyve ama. Bardağın yarısına kadar.
      Aslında hatırladım. Düz suya salatalık filan atmıştım bir blogda görüp ve hiç beğenmemiştim. Meyve farklı olabilir.

      Sil
    3. Evet eminim meyve daha güzel olacaktır,özellikle yeşil elma :D

      Sil
  3. Akşamın 10'unda kahve içiyorum şu an senin yüzünden :(
    Kahve içen biri değilim ama bu rutin bayağı ilgimi çekti. Artık ders çalışmaya da başlamam gerektiğine göre konsantrasyonu arttırdığı bilinen kahveye de başlamam gerekebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahaha evet 10da içmen bir tık uykun için kötü olmuş ama boşver ya ^-^
      Bu rutini paylaşmamın bu kadar ilgi çekici olacağını düşünmemiştim çok hoşuma gitti.Evet ben de bazen özellikle kahve içeceğim zaman ders çalışıyorum,aşırı motive ediyor kahve aşığı birisi olarak beni! :)

      Sil
  4. Sanırım yazı atölyesindeydi, ama emin de değilim, "neden kitap okuruz" sorusuna yanıtlardan biri olarak "çünkü başkalarının hayatını merak ederiz" denmişti. Ayrıntılarını, alışkanlıklarını, kırgınlıklarını, hayal kırıklıklarını...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet,kısmen.Aslında bir anlamda kitap yazma,blog yazma isteği de bu cevapla orantılı.Yazmayı seviyoruz çünkü kendi kafamızdaki dünyayı aktarmayı,düşüncelerimizden parçalar eklemeyi ilgi çekici buluyoruz.En azından ben yazmayı bu yüzden seviyorum,güzel insanlarla güzel şeyler paylaşmak *-*

      Sil
    2. Fark ettim ki hep de iç açıcı ''güzel'' şeyler paylaşmıyorum ama alışıyoruz okudukça ahahhaha :D

      Sil
  5. Blogunu kurcalarken kendime bu yazıyı sectim. Yazı bitti. Saate baktım ve 17:03 oldugunu gördüm. Elimdeki kahve fincanına baktım bir anda, içtiğimin farkında bile degildim. Saat 5 kahvesi hiç bu kadar tesadüfi ve tatlı olmamıştı :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloğumun gizemli güçlerinden sadece 1 tanesi ^^ Gerçekten güzel bir tesadüf,sevindim!*-*

      Sil
  6. Bizde de kahvaltı sonrası türk kahvesi içme ritüeli var 😄. Tabi bizimkilerin bir de akşam yemeği sonrası bu ritüeli tekrarlaması. Kahve güzel şey ☺️.

    YanıtlaSil