3 Aralık 2016 Cumartesi

Yazılı Haftalarını Sakin Geçirebilme Önerileri ☕✨



İkinci yazılılar gelmeden önce yazılılarda başarılı olmanın öncelikle adımı olan ''sakin kalabilme'' adına bir şeyler karalamak istedim.

Ne kadar çalışırsanız çalışın sınav haftalarınızda sakin olamadığınız sürece mutsuz olacak ve yapabileceğiniz şeyleri yapamıyormuş gibi hissedeceksiniz.Benim bu sakinliği sağlayabilmek için kendi adıma yaptığım ve sizde de işe yaracağını düşündüğüm şeyler var.

Listelemeye başlayalım!



  • Negatif insanlara ve içsel düşüncelere yer yok: Yazılı haftasında özellikle gün içinde duyduğumuz tipik insanların cümleleri vardır.''Sınav çok zor olacakmış-of yapamayacağııımmm-düşük alıcaaaz.'' hepsine kulaklarınızı kapatın ve negatif insanları motive etme gibi bir çabaya girmeyin.Negatifliğe bu hafta baya bir kapalı olun.Yapabildiğiniz kadar güzel,mantıklı düşünmeye bakın.
  • Yağlı yiyeceklerden kaçının,daha sağlıklı besinler! : Bu aralar git gide beslenme düzenime şekil vermeye başladım.Fark ettim ki sadece canım sıkıldığı için yediğim abur cuburlar hem israf hem de cildime zarar.En azından bu haftalarda daha sağlıklı ve doğal beslenmeye önem verin.Daha fazla su,evden getirilmiş meyveler-beslenmeler vs. sizi daha mutlu hissettirecektir.Özellikle çikolata paketi gibi satılan müsliler ara öğünler için mükemmel olacaktır.Şans verin derim.



  • Dramaya ara verin! : Kafanızı kurcalayan şeylere ufak bir mola.Küçük şeylere odaklanmak yerine ders kitaplarını tercih edin.Bir şeyler başardığınızı hissettikçe dertlerinize karşı çok daha öz güvenli olacak ve onları alt edeceksiniz!


  • Dikkatinizi dağıtan şeyler illa ki yok olmak zorunda değil : Evet aynen öyle.Telefon bağımlısı olduğunuz için bir anda yazılı haftası gelince kaldırmayın.Eğer gerçekten hayatınızdan az da olsa çıkarmak istiyorsanız bu yavaş yavaş gerçekleşmeli.Mesela gün içinde telefonla uğraştığınız saati hesaplayın ve sonra yazılı haftası bunu yarısına indirmeye çalışın.Her zaman inandığım gibi,önce minik adımlar.


  • Klasik müzik ruha iyi gelir! : Bunu yeni keşfettim.Yazılı haftası boyunca neredeyse sadece spotifydaki ''Studying with Classical Music'' playlist'ini dinledim.Ben kulaklıkla dinledim ama size tavsiyem hoparlörden arka fonda gibi vermek daha hoş olur.Klasik müzik gerçekten insanı iyi hissettiriyormuş.Ayrıca diğer study playlist'lerine de göz atmanızı öneririm.

  • Derin nefes al-ver! : Sınav öncesinde yapılabilecek en güzel şey.Derin bir nefes alıp sakince vermek ve şunu düşünmek ''Emek verdim ve bunu yapabilirim.Her şey yolunda gidecek.'' 










xoxox çalıştığınız her konuda emeklerinizin karşılığını almanız dileğiyle xoxox









2 yorum:

  1. Anıl sen olayı bitirmişsin bence. Senin sadece on altı yaşında olduğuna inanamıyorum, muhtemelen zeka yaşın çok daha yüksek. Özellikle minik adımlar kısmı ne kadar olgun bir düşünce. Her biri altın bir öğüt değerinde. Enerjini negatif insanları motive etmeye harcamamak mesela. Sen neye el atsan çok başarılı olacaksın. Bundan hiç şüphem yok. Görünen köy kılavuz istemez. Beslenmenin önemine varana kadar o kadar doğru ki yazdıkların.
    Sen bunları yazılı haftası için yazmışsın ya, bence sadece öğrenciler için değil, önemli bir iş görüşmesi haftası iş adamları ya da kadınları da uygulayabilir mesela. Önemli bir maç öncesi bir satranç oyuncusu. Ben mesela öykümü yazarken.
    Bu arada Louise'in not defteri yandaki 2016 okuma listesine girmiş! :) Yüzüme kocaman bir gülümseme yayıldı.
    Eminim çok başarılı geçecek sınavların.
    Sevgiler kocaman.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl teşekkür edeceğimi bilemedim! Senden güzel şeyler işitmek bana çok anlamlı geliyor çünkü benim için örnek alabileceğim insanlar listesinde ilk beştesin emin ol :') xoxox
      Evet haklısın.Sadece sınav haftaları için değil daha çok hayatın her yerinde kullanılabilecek;hatırlanması gereken şeylerden bahsettim,hak vermen musssmutlu etti ^^
      İlk okuduğum gün eklemiştim.Benim için küçük joe çevirmeni olduğu için hep aklımda kalacak türden bir kitap :'D

      Ben de öyle umuyorum xoxoxox

      Senin gönderdiğinden daha kocaman sevgi :) <3

      Sil