19 Mart 2017 Pazar

Yağmurlu ve Yoğun Geçen Günler,Kitap,Kafkaokur ☕☔


Halloğ yine kapalı bir Pazar günü ve ben masanın başında yazıyorum.

Güzel şeyler paylaşasım var bugün.NO PLACE FOR NEGATIVITY (Negatifliğe yer yok!)

Kitabımın birinci bölümünü bitirdim.Zaman buldukça yazıyorum.Özellikle dün acayip derecede yazma isteğim vardı.Kitap yazma aşamalarındaki bu hisse bayılıyorum.Bazen boş boş otururken bir anda aklıma kitapla ilgili bir kurgu geliyor.Koşuyorum pc'nin başına.Yazmazsam ya unutuyorum ya da bir dahaki düşünmeme tadı gitmiş oluyor.

Daha düzenlemeler yapmadım.İsimler falan net değil.İsimlerin geçtiği yerlere rastgele harfler koydum.Bence karakterlere isim koymak kadar zor bir şey daha yok.İlk önce şunu düşündüm yabancı isim mi Türk mü.Sonra yabancı koymaya karar verdim.Şimdi ise kendim isim uydurasım var.Sonuçta ünlü çoğu kitabın karakterinin adı pek önemli olmuyor.Olayın anlatmak istediğini verişi bir kitabı kaliteli veya kalitesiz kılıyor.Bakalım.Belki birinci kısmı biraz uzatırım belki de sadece isimleri halledip ''bitti burası'' diyebilirim.İkincisini başarabilmeyi daha çok isterim.

Bakmayın şuan yazıyorum ama bu çocuğun haftaya yazılıları başlıyor.Hem de ilk hafta maşallah yani...fizik-edebiyat-matematik üç silahşörler vs bir ben.

Cuma günü bizimkilerle fizik çalışmak için adını 2.kez unuttuğum bir kafeye gittik.Çok güzel bir mekan ve çalışanlarla kanka olduk sayılır.Kafe sahiplerinin gençlere sıcak davranmasına bayılıyorum.Kahvenin,kafelerin insanları birleştirici bir gücü olduğuna inanıyorum.Önceki gelişimizde hatırlarsanız üşenip çalışmamıştık.Bu sefer öyle bir şey yapmayı kıymetlilerimiz yemedi.Çıkardık kitapları yaklaşık 3 saat boyunca fizik kastık.El elden üstündür derler doğru.Hocanın haftalarca anlattığı konuyu Melike 30dk'da özetledi ve direkt anladık.Keza soru çözerken birbirimize farklı taktikler verdik.Hepsi de işe yaradı.Afffeerimm bize!


Çalışma ortamımız: sıcak çikolatalar ve türk kahvesi,kanken,SET FİZİK KİTABI :(,mimik not defterleri ve silgi tozları.

Geçenlerde bir instagram postunda Virgiana illüstrasyonunun olduğu bir dergi gördüm.ÇILDIRDIM ALMALIYIM diye tutturdum.Postu sahibine mesaj atıp derginin adını falan aldım.Adı Masaymış 5. sayısı.Maalesef hiçbir yerde kalmamış.İnternetten alacağım dediğim günün sabahında Kafkaokur'ın kapağında Virgiana'yı gördüm.Yine mutluluktan öldüm.Hemen satın aldım.Zaten Kafkaokuru da çok merak ediyordum.Hatırlarsanız bir ara aşırı popülerdi şuanda da öyle sayılır.Eski bir sayısıymış,çok beğendiğim içeriğini.Virgiana'nın çoğu özelliğini ve edebi yaşamını bilmeme rağmen bana onu farklı açılardan tanıtmış oldu.Bunun dışında içerğinde çok anlamlı entelektüel yazılar da mevcut.Galiba bundan sonra ben de bu dergiyi okumaya başlayacağım.Aynı kitapçıda bir tane de Salvador'lu kapağını görmüştüm.Sıradaki o olabilir.


Tırnaklar içinde tam bir blogger.

-Yeter gari gidiyorum ben.-

Günün devamını Fizik çalışarak,diğer yazılılar için endişelenerek ve Narcos (yeni başladığım mükemmel bir dizi 1x5'deyim) izleyerek geçirmeyi planlıyorum.

Evdeki hesapların çarşıya uyduğu,emek verilen işlerin başarıyla sonuçlandığı ve yaramazlıkların olmadığı huzurlu bir hafta dilerim herkese.

Bana da şans dileyin,dua edin,pozitif enerji gönderin.İhtiyacım var ! 💛

Çav.

6 yorum:

  1. Ah ah bizim de fizik sinavimiz yaklasiyor, bangir bangir. Kafkaokur almaya baslamana cok sevindim. Bence ot'a bavul'a da el atmalisin, seversin gibime geliyor. Bloguna baktikca huzur ve motivasyonla doluyorum,kalemini hic kaybetme!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ot'u biliyordum ama Bavulu ilk defa duydum,bakacağım.Bir de Masa dergisi var,ondan da edinesim var.Bitire bitire devam ederim harhalde.

      Ne mutlu bana,umarım ♥

      Sil
  2. Ne güzel resimler, ne güzel etkinlikler. Ben lisedeyken hiç doğru dürüst bir sosyal hayatım yoktu. Hiç arkadaşlarımla fizik filan çalışmadım kafelerde çünkü o zamanlar İstanbul'da kafe yoktu desem bana inanmayacaksın. Olsa da çalışamazdım herhalde. Lisede derslerimiz çok ağırdı çünkü. Sana çok imrendim şimdi. Hem kitap yazıyor olmana, hem sosyal hayatına :) Kafkaokur'a bile imrendim. Ben de mi alsam bundan sonra düzenli olarak? Sana en pozitif enerjilerimden koca bir demet yolluyorum! Eminim şahane geçecek sınavların.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zamanların da başka tadları ve anlamları vardır eminim ki :') Fikirlerine,yaşama bakışına imrendiğim kişinin bana imrenmesi benim için bir ''onur'' dur!! Bu arada kitabı sana da atmak istiyorum ama emin olup düzenlemem lazım, gerçekten ama gerçekten beğenmeni istiyorum çünkü çok sevdiğim biri olmanın yanı sıra kitap zevki konusunda da sonsuz güveniyorum!

      Kafkaokur gibi dergileri okuduğunu sanıyordum,başla mutlaka.Kafkaokur anladığım kadarıyla kimi kapak yapmışsa onunla ilgili bilgiler veriyor 4-5 sayfada.Bunun dışında şiirlerle,makalelerle ve röportajlarla dolu bir dergi.Yani tam böyle kahvenin yanında sayfaları karıştırılarak okunmalık :)

      Teşekkür ederim! Umarımmmmmmmmmm xoxoxox

      Sil
    2. Canım Anıl! Biliyor musun geçmişe dönebilsem ve bugünkü aklımla ergenliğimi tekrar yaşasam, ki bu durumda ideal bir ergenlik olurdu, senin yaşadıklarına benzerdi, o yüzden seni böyle pırıl pırıl izlemek çok hoşuma gidiyor. İfade edebildim mi bilmiyorum. Kitabını çok merak ediyorum. Eminim şahane işler çıkar senden. Ne zaman hazır olursan, ben buradayım.
      Yok kültür sanat dergilerini takip etmiyorum neden bilmiyorum. Ama galiba başlayacağım.
      Sevgiler.

      Sil
    3. Ne güzel sözler bunlaaaar:") Beni motive ettin bak şimdi ^^

      Hazır olunca kitap geliyor!

      Dergileri okursan fikirlerini de merakla bekliyorum...

      Daha çok sevgi xoxox

      Sil